Руски военни напуснаха стратегически пункт в Сирия

  • 09 октомври 2024 10:49

  • 623
  • 1
Руски военни напуснаха стратегически пункт в Сирия
© Getty images (архив)

"Руски военни напуснаха стратегически пункт в южната сирийска провинция Дараа, на броени километри от границата на Арабската република с Израел", това съобщи медията от Еврейската държава нюзру.


"Според местни източници военнослужещите под командването на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 са се изтеглили от наблюдателния пункт на хълма Тел ал Хара (част от оспорваните между Сирия и Израел Голански възвишения) на 7 октомври. Войници и офицери от силите на Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и обаче все още са на хълма. Вероятно наблюдателният пункт е предаден на проирански сили", добави изданието.

"Руските военни създадоха наблюдателния пункт след като Москва се намеси в сирийската гражданска война на 30 септември 2015 г. Оттам те наблюдаваха Израел", посочи още цитираната медия

"Причините за напускането на руските военни не се съобщават. Вероятно то се дължи на големите загуби в жива сила на фронта в Украйна", отбеляза нюзру.

Бойци на Киев удариха база на руските ВВС в Сирия

Последвайте канала на

Валери Зайцев
623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хахахах

2024.10.09 | 11:36

1
какво предположение само хахахахаха смешници

Добави коментар

Водещи новини