В Северна Корея направиха конституционни промени: Отхвърлиха всякакво обединение с Юга

  • 09 октомври 2024 09:50

  • 431
  • 1
В Северна Корея направиха конституционни промени: Отхвърлиха всякакво обединение с Юга
© Getty Images (архив)

Парламентът на Северна Корея се е събрал на двудневно извънредно заседание в понеделник и вторник, за да нанесе някои промени в конституцията на страната си, съобщи националната информационна агенция КТЦА, без обаче да уточнява за какви реформи става въпрос.

Според непотвърдени информации Пхенян е премахнал онези текстове от основния закон, касаещи евентуалното обединение с Южна Корея, както и „предефиниране“ на държавните граници. Именно такива нареждания разпореди в началото на годината върховният лидер на страната Ким Чен-ун.

Ким Чен-ун заплаши с ядрени оръжия, ако се посегне на суверенитета на страната му

Същевременно КТЦА съобщи и за персонални промени в правителството, като досегашният министър на отбраната Кан Сун-нам е заменен с Но Куан-чол.

Както е известно, според новата външна доктрина на Пхенян Южна Корея е „най-големият национален враг“ на Севера, поради което не е учудващо, че е била предприета процедурата по премахване на клаузите от конституцията в случай на бъдещо обединение между двете държави. Международни анализатори коментират, че желанието на Ким е по този начин да бъдат „изгорени всички мостове“ за диалог със Сеул, отбелязва 20minutos.

Последвайте канала на

Владимир Василев
431 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ukraina55

2024.10.09 | 10:37

1
Кинчу тъпото прасе си изкопа сопсвения си гроб във които ще падне сам Кинчу ха ха ха.

Добави коментар

Водещи новини