Водещите новини! Бойко Борисов: Добро ДПС няма. Израел се прицели и в новия лидер на Хамас (и още…)

Getty Images/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 август   

 

„Оценката ми за Калин Стоянов е под всякаква критика. Страхът ми е, че изборите няма да бъдат честни, както не бяха и последния път“. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

„След много дълги разисквания от наша гледна точка ние решихме, че единственият начин реално и дългосрочно да се преборим с модела „Пеевски“, с модела на задкулисието е с доверието на българските граждани“.

Кирил Петков: Калин Стоянов е под всякаква критика - подозирам, че изборите няма да са честни

***


Водата и олиото не могат да се смесят. Добро ДПС няма, за да работим с което и да е от тях. Политиците, които са заиграват с едни или други - ще си платят на изборите, защото хората не са слепи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Борисов коментира бъдещия служебен кабинет и служебен премиер. "Кандидати за премиери бол, не се меся в тази работа, за ГЕРБ няма никакво значение кой ще е премиер", каза той.

Бойко Борисов: Добро ДПС няма, безразлично ни е кой ще бъде служебен премиер

***


Сачева за евентуалното сваляне на Рая Назарян: Би било доста жалко този парламент да завърши по този начин

***


Според депутата от ГЕРБ – СДС Тервел Георгиев законопроектът не следва да бъде подкрепян.

На първо място следва да се изясни значението на понятието пропаганда в тълкования речника, а то е - разпространяване на идеи и знания с цел да се привлекат симпатизанти към тези идеи и знания. Т.е. на първо място трябва да имаме идеи. Не може да бъде пропагандирана сексуална ориентация, това е все едно да бъде пропагандирана расова или народностна принадлежност.

НА ЖИВО: Спор за "фингъринг", "трибадизъм" и "фистинг" в училищата се разрази в парламента

***


Жена е пострадала след взрив и пожар по време на управление на лек автомобил, съобщиха от пресцентъра на полицията в Перник.

Инцидентът е станал вчера, около 17:15 ч., на автомагистрала „Струма“ след трети тунел в посока Перник. По първоначални данни 29-годишната жена пътувала с автомобила си по аутобана, когато запалила цигара.

Вследствие на това е възникнал взрив и пожар, при който е получила изгаряния по лицето и тялото.

29-годишна запали цигара в колата си и последва взрив

***


Поредна находка се появи на Перперикон – коланна апликация от бронз с изящно изпълнено релефно изображение на лъв, съобщи за БТА проф. Николай Овчаров.

По думите му това не е обикновено изображение, а хералдически символ, който поставя въпроса дали е открит нов вариант на българския царски герб от XIV век. На скалния град Перперикон се работи и през това археологическо лято, като от месец там се провежда кампания, целяща да бъде проучено цялото пространство от Акропола до Голямата базилика в Южния квартал, допълни Овчаров.

Поредна археологическа находка на Перперикон

***


Американската военно-промишлена корпорация „Локхийд Мартин“ (Lockheed Martin) разкри най-новия си проект – хиперзвуковата ракета МАКО от последно поколение, развиваща изумителната скорост от 6174 км/ч.

От „Локхийд Мартин“ изтъкнаха, че цената на МАКО ще бъде „крайно достъпна“, ще може да се изстрелва от най-различни по вид и модел самолети, ще притежава широка автономност и не на последно място – може да пробие и най-модерните противовъздушни отбрани.

След 7-годишно разработване: САЩ разкриха естеството на проекта МАКО

***


В Одеса е обявена въздушна тревога поради заплаха от ракетна атака от полуостров Крим, съобщи кметът Геннадий Труханов. Сирените в украинския черноморски град бяха задействани в 10.09 ч. тази сутрин.

В Одеса е обявена тревога поради заплаха от ракетна атака от Крим

***


Алжирската боксьорка Иман Халиф, която се превърна в център на внимание и огнище на полемики и скандали на Олимпийските игри в Париж, ще се бие за златния медал в категория до 66 кг.

В петък вечер Иман ще срещне за титлата с китайката Янг Лиу, след като късно във вторник се разправи убедително с тайландката Джанжаем Суванепен. Решението на съдиите бе единодушно, а превъзходството на алжирката – очевидно.

Световното внимание се фокусира върху Халиф преди няколко дни, когато тя победи с два тежки удара италианката Анджела Карини, която се оттегли след само 46 секунди. И се оплака, че боят е бил неравностоен, защото Иман... не била точно жена.

По-късно обаче Карини се извини в интервю за "Гадзета дело спорт" и призна, че е изпуснала нервите си. "Нямам никакво лошо чувство срещу нея, сама съм си виновна", призна италианката.

Иман Халиф: Говорете си каквото искате, тук съм да се боксирам и да преследвам мечтата си!

***


Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис представи официално тандема си с Тим Уолц, представящ Демократическата партия в президентската надпревара, на предизборен митинг в град Филаделфия, щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес.

Председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми Харисън и Миниън Мур, която ще председателства предстоящия национален партиен конгрес в Чикаго, щата Илинойс, обявиха в изявление, че Харис и Уолц са получили официално правото да участват в изборите като претенденти на партията.

Камала Харис представи официално тандема си с Тим Уолц на предизборен митинг във Филаделфия

***


Израелският министър на външните работи Израел Кац заяви днес, че новият лидер на радикалното палестинско движение Хамас Яхия Синуар трябва да бъде „елиминиран бързо", предаде Франс прес.

Новият ръководител на организацията е смятан за един от „мозъците" на изненадващото кръвопролитно нападение на палестински бойци срещу израелска територия на 7 октомври миналата година, което бе последвано от израелското настъпление в ивицата Газа.

Израел се прицели и в новия лидер на "Хамас": Трябва да бъде елиминиран бързо

***


 

Водещи новини

Още новини