Циркът, след като си тръгна, клоуните защо ги сложихте да управляват?

  • 07 август 2024 16:38

  • 470
  • 0
Циркът, след като си тръгна, клоуните защо ги сложихте да управляват?
© Soviet Visuals/Novini.bg

Продължавам да не мога да разбера – циркът, след като си тръгна през 1989 г. – клоуните защо не само останаха, ами и ги сложихте да управляват всичко – от медиите до държавата. 

Държавата се тресе от истински проблеми, нашите парламентарни шоумени – на гребена на популистката вълна – пак се занимават с борба с джендъра. Защото са от по-умните – дето си мислят, че гей или транс се става с гледане. Умни са, спор няма. 

Аз съм от поколение, което си спомня, че мъже облечени в рокли е нещо от комедията, нещо смешно. Със сигурност не сме гледали на това като на заплаха. Сигурно не съм прав, като го определям да принадлежи към комедията, но мисълта ми е, че ЗАПЛАХА със сигурност не сме виждали. Но за две десетилетия путинска пропаганда стигнахме дотам, че пожарите да ги загърбваме; и пребитите и убити жени да ги загърбваме, за да се взираме строго в на хората гащите. 

Да се образова обществото за гей хората или транс хората, означава, че като видят различен да не го плюят или пребиват от бой, както се случва. Това просто желание у нас обаче се нарича „пропаганда“ и „натрапване“. И то от депутати, дето се фукат, че използват децата си за партийна пропаганда по училищата. 

А, де…

За справка: преди десет години путин въвежда тази забрана в руските училища. И се стигна до там, че през миналата – 2023-та, Върховният съд на русия прие ЛГБТИ движението за екстремистко и ЛГБТИ хората могат да бъдат осъдени на до 10 години затвор.

Пак мирише на ватенки, та се не трае. И всичкото „евроатлантик“ с „демократичните“ ценности днеска се хвърлил да гласува „за“, че да го хареса гласуващата популация.  

След четири часа дебати: Парламентът прие забрана на "нетрадиционна сексуална ориентация" в училищата

...

И днес цял ден „депутатите“ (надявам се, ясно ви е защо има кавички) се занимават да говорят за бъркане по дупките. И се имат за много остроумни. 

Партиите тук се определят за „леви“, не ако защитават малкия човек и малцинствата (както е навсякъде другаде), а ако защитават путин. 

В петък рецидивист кла приятелката си – нищо. В четвъртък двама в Перник пребиха жена, прекарала инсулт. Пребиха я почти до смърт, в болница е. Нищо. Всички надничаха на боксьорките между краката. 

Да ви имам и приоритетите, да ви имам! 

Ей затова само, който не го е мързяло, той не е просперирал като измамник в тая държава. Тука рибата кълве не на гола кука, а направо на крив бастун. 5G мрежите ги плашат, докато си хвърлят парите през балкона на телефонните измамници. Кемтрейслите ги паникьосват, докато ходят на протести въглищата да пазят. Дъщерите им ядат бой на почивки, те борят джендъра и сатанистите.

Политици и банкери им изнесоха и килимите изпод краката, те в гащите на боксьорките гледат. 

Много хубаво и точно журналистката Полина Паунова описа случващото се: В понеделник в университетската клиника по психиатрия във Варна е изгорял 57-годишен пациент.  През октомври миналата година в психиатричната болница в Ловеч изгоря отново 25-годишно момче. През 2019 г. трима пациенти изгарят в психиатрията в Пловдив.
[…]
Колегията обаче се вълнува от крокодила в Ботунец. То са едни просторни материали, едни интервюта на живо, едни очевидци, които разказват как се чувстват.

А, де…

Това „гражданство“, така информирано и така поведено за носа, гласува по такъв начин, че начело винаги са клоуните. 

Смеете се вие, като се заговори, че образованието е свързано с националната сигурност, но ето – доказателствата валят всеки ден. 

Защото пак се намираме в положение, което бавно прераства в ситуация. 

Е, и относно това Полина Паунова е казала нещо, което е така добре формулирано, че не смея да го перифразирам – ще загубя ценността му. Това е едно от тия неща, дето са толкова добре написани, че ме е яд, че не са ми хрумнали на мене да ги напиша:

Служебният премиер Димитър Главчев (дето изглежда, че безропотно изпълни всички щения на Пеевски по назначаване и уволняване на чиновници, същият, който обясни, че не знае какво ще правим ако подаде оставка) днес има ново прозрение.  Отчитайки работата на кабинета заключил: "не сме вършили ала-бала и не сме седяли в чужди скутове".

Склонна съм да се съглася. Позата е друга.

 

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
470 0

Водещи новини