Водещите новини! Номера с кворума провалиха заседанието на СОС. Шест нидерландски F-16 пристигнаха в Украйна (и още…)

Булфото/Pixabay/Novini.bg
share

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 август   

 

На заседанието трябваше да обяснят защо са избрали анонимници без конкурс – да определят цените на парното и транспорта на софиянци; но вместо да отидат и отговорят, нахвърляха куп агресивни клишета по медиите и избягаха от работа. 

Кворум нямаше, заседание нямаше. Ние все пак им платихме заплатата и за този ден, в който са пили кафе. 

Извънредното заседание на СОС пропадна заради липса на кворум

Контрера, ВМРО: „Промяната“ в Столична община криминално свика извънредно заседание на СОС

Общинските съветници от БСП съобщиха, че няма да се включат в извънредната сесия на СОС

***


„Това, което се е случило е част от дейността на предприятието, не е било нещо необичайно. Те се занимават конкретно с производството на тези снаряди. В централната част на града не се чу никакъв гърмеж. Аз разбрах от районното управление, пожарната също реагира. Не се чу и за щастие хората извън района на поделението не се уплашиха“, каза още зам.-кметът на Костенец.

По думите ѝ в случая не става въпрос за човешка грешка, тъй като при производството на различните видове снаряди няма участие на хора.

Все пак от общината ще настояват да бъде направен задълбочен анализ на инцидента, както и да се вземат мерки за по-голяма защита на населението.

Взривът във военния завод в Костенец: Според зам.-кмета на града не става въпрос за човешка грешка

***


„Това е агресия, която не граничи със здравия разум. Радвам се, че полицията установиха кой е побойникът. Това момче няма място сред обществото ни, ако не бъде превъзпитано.  Свързах се с племенника на пребитата жена. Той също не може да си обясни случилото се. Младежът има  регистрации в полицията, което също ще утежни правораздаването. Нулева толерантност към такъв тип поведение в нашия град”, коментира в ефира на Нова телевизия Владимиров.

По думите му в града има множество поставени камери.

Кметът на Перник за бруталния побой: Този насилник няма място сред нас

***


Малко комунисти – наежени, че са нарекли предшествениците им престъпници от престъпен режим. 

„…на трибуната излезе Атанас Атанасов с декларация, която гласеше: „Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Той е приет през 2000 г. Член първи БКП идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България. БКП е отговорна за управлението на страната до 19 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа“, четеше Атанасов.

В този момент на трибуната той беше заобиколен от Борислав Гуцанов, Георги Свиленски и още депутати от БСП.

Председателят на Народното събрание даде 10 минути почивка, за да се успокоят страстите.

След почивката обаче страстите продължиха да се нажежават“.

Декларация на ПП-ДБ нажежи страстите в парламента, БСП побесняха

***


„Боли ме, че най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна. Но взимам си бележка, все пак г-н Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, така че му благодаря, че е конструктивен критик и обещаваме, че ще се справяме все по-добре".

Васил Терзиев за Бойко Борисов: Боли ме, че най-важният ми гласоподавател, се изказва така за мен

***


Скандални разкрития за арестувания влогър Симон Милков

***


Първата партида дългоочаквани изтребители F-16 вече пристигна в Украйна, съобщиха министърът на външните работи на Литва и американски официален представител в сряда вечерта. Тези самолети са важни за възстановяването на украинските въздушни сили, които са изчерпани от военните действия, предава Ройтерс.

Изтребителите F-16, произведени от Lockheed Martin, са на първо място в украинския списък с искани оръжия от дълго време поради техните бойни способности и глобална наличност. Тези изтребители са оборудвани с 20мм оръдие и могат да носят бомби и ракети.

Министърът на външните работи на Литва, Габриелиус Ландсбергис, обяви новината в социалната мрежа X (преди известна като Twitter), като заяви: "F-16 в Украйна. Още едно невъзможно нещо се оказа напълно възможно." Американски официален представител, говорейки при условие на анонимност, също потвърди доставката.

Шест нидерландски F-16 пристигнаха в Украйна

***


„Мохамед Дейф, вторият човек на Хамас в палестинския анклав на брега на Средиземно море – ивицата Газа – е ликвидиран", това написа израелската медия мигнюз.

Днес представители на Въоръжените сили (ЦАХАЛ) и на Службата за обща сигурност на Еврейската държава разпространиха официално изявление.

„При съвмести действия на ШАБАК и ЦАХАЛ, извършени в град Хан Юнис (в централната част на анклава) на 13 юли 2024 г., бе убит Мохамед Дейф", заявиха от силовите структури.

Израел: Още един лидер на Хамас е убит

***


 

Водещи новини

Още новини