НА ЖИВО: Декларация на ПП-ДБ нажежи страстите в парламента, БСП побесняха

  • 01 август 2024 09:25

  • 5054
  • 14
© Булфото

Народното събрание включи две допълнителни точки в дневния си ред за днес - второто четене на промените в Кодекса за социалното осигуряване и първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Точките бяха включени в дневния ред със 176 гласа "за",17 - "против" и 10 - "въздържал се".

Мерки за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти ще обсъди парламентът

Първа точка от програмата за работа предвижда изслушване на служебния министър на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните във връзка с получени сигнали от множество населени места в страната за системни нарушения от мотоциклетисти на Закона за движение по пътищата, съгласно който водачът на превозното средство е длъжен да не затруднява живеещите в крайпътните имоти, като спазва действащите норми за шум.

Искането за изслушване е внесено от Манол Пейков и народни представители от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ).

"Възраждане" определиха като "нефелна" и изпразнена от съдържание съдебната реформа, която Конституционният съд отмени: "Благодарение на нас и на нашето искане до Конституционния съд няма да бъде допуснато несъответствие на основни принципи на функционирането на съдебната система, политизиране на ръководството на прокуратурата, нарушения на баланса между властите и неяснота до степен нефункционалност и неразбираемост на предложените конституционни промени. Това посочи в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане" Петър Петров. Той коментира, че е показателно, че дори и двамата инсталирани конституционни съдии - единият, от които дори бе гласувал за тези конституционни промени, не помогнаха, за да се случи това пълно овладяване на съдебната власт през Конституцията. Така глашатаите на тази конституционна реформа останаха с празни ръце и мълчат пред техните избиратели и не могат да оправдаят единствения танц, който играеха с ГЕРБ и ДПС и продължават да играят и в този парламент. Мълчат и в тази зала за отменените техни конституционни промени и ще продължават да мълчат и в предстоящата предизборна кампания, защото не могат да осмислят своето политическо съществуване, разяснено на 96 страници в решението на Конституционния съд, добави той. 

Ще мълчите, клети евроатлантици, защото вашата съдебна реформа е "нефелна", изпразнена от съдържание, като този празен бял лист, от който ви четох досега, каза той. 

Това жегна гореспоменатите и веднага на трибуната излезе Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има с декларация, която гласеше: „Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен. Той е приет през 2000 г. Член първи БКП идва на власт на 9 септември 1944 г. с помощта на чужда сила, обявила война на България. БКП е отговорна за управлението на страната до 19 ноември 1989 г., довело страната до национална катастрофа“, четеше Атанасов.

В този момент на трибуната той беше заобиколен от Борислав Гуцанов, Георги Свиленски и още депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Председателят на Народното събрание даде 10 минути почивка, за да се успокоят страстите.

След почивката обаче страстите продължиха да се нажежават.

"Катерили сте се по раменете на Българската комунистическа партия, а сега какво целите. Как не ви беше срам да поругаете най-святото име в българската култура. Нямате срам, но за Георги ЙордановГеорги ЙордановГеорги Йорданов е назначен за директор на Агенцията за държавна финансова инспекция на 22 април 2024 да говорите такива небивалици, нямате право", обърна се към Атанасов Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Атанасов излезе на трибуната, за да му отговори, казвайки следното: "Никога не съм бил част от БКП".

"Ще се видим в съда с вас г-н Свиленски", каза още Атанасов.

Георги Свиленски му репликира, че не е казвал че е бил член на БКП, а че само се е катерил върху раменете на Българската комунистическа партия.

След като страстите се успокоиха парламентът започна работа по първата си точка, а именно изслушването на вътрешния министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните.

"От началото на годината са проведени 186 операции за техническа изправност и по изправност на шума, като това включва незаконни гонки и дрифотве".

Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов на изслушване в парламента по повод получени сигнали от редица населени места в страната за системни нарушения и шум при организирани на гонки. 

В 106 операции са участвали екипи на автомобилна администрация. За техническа неизправност са спрени 3170 коли. Наложени са 776 глоби за шумни коли и 837 превозни средства са временно спрени за премахнати шумозаглушители, като най-много са в Бургас, Варна, Стара Загора и София.

Наложени са 20 345 глоби за технически неизправни превозни средства.

Контрол на нивото на шум се прави при техническите прегледи на автомобилите, това е в ресора на транспортния министър, каза Стоянов. Задължение имат и стопаните на пътя - Агенция "Пътна инфраструктура" и общините, добави министърът. 

"Понякога има затрудения при замерването на шума поради липса на регламентация на уредите, чрез които се прави контрол. Налага се за всяка кола да се прави отделна настройка. За да се измери ниво на шум, трябва да има изолирана среда. Направено е запитване до всички дирекции на полицията в страната за закупуване на нови уреди за замерване", каза още Стоянов. Той посочи, че има ред, по който се установяват нарушения и се налагат глоби в тази посока. 

Контролната дейност би била по-ефективна, ако има нормативно определено гранично ниво на шум в различните зони на градовете. Освен това ще има по-добър ефект от по-високи глоби, сега те са между 50 и 500 лева, каза Стоянов.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5054 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2024.08.01 | 11:08

14
руската подл.ога свински какво квичи и подскача като недое.бана к.урва?! Гнома е.ба мамата на гнусните болшевики от БZП, които се правят на демократи. те са най-долните родоотстъпници и престъпници. На следващите изботи ТРЯБВА да бъдат ЗАНУЛЕНИ ЗАВИНАГИ! ДОЛУ КПСС- БZП!

2024.08.01 | 10:53

13
Много ми е любопитно от какво семейство е Атанас Атанасов?Децата на бивши комунисти или самите те станаха първи евроантлантици.Това,че са сменили абревиатурата на партията не означава промяна в мисленето.Точно те утре,ако се наложи ще посрещнат руснаците с хляб и мед.Отвратителни са в слугинажа си!

2024.08.01 | 10:51

12
Краварските слуги са пак тези червените слуги, само че пребоядисани!
Таралеж

2024.08.01 | 10:48

11
Абе, тоя дето непрекъснато пита за чекмеджето, защо един път не попита за крадлата на банките Веска Меджидиева.Кои са и ортаците и гърбът й яко е потпрян, щом никой не я търси! О нее всички я знаят къде е но си траят!
Чорап Мунчо

2024.08.01 | 10:47

10
Много моля!Подготвям се за следващите парламентарни избориыПосочете ми поне една партия ,не обвързана с бившата Комунистическа Диктатура.

2024.08.01 | 10:33

9
Гуцанов и Свиленски - когато и да ви убият с камъни все ще е късно, червени подлоги мръсни
89-та

2024.08.01 | 10:19

7
Трябваше до корен сега е късно вече. Наследниците на БКП управляват държавата,за това сме най-бедни и клети целия ЕС.
далече си от истината

2024.08.01 | 10:31

8
най-беден и клет си защото тези назначени за управляващи отново са слуги, отново не защитават българския интерес, а обслужват интересите на началниците си и както са били слуги преди 89-та в момента са превърнали България в кра.варска колония ... ама едва ли може да разбереш, толкова ти е капацитета

2024.08.01 | 09:54

6
РЕЖИ, РЕЖИ ЧЕРВЕНИТЕ ПАРЦАЛИ!

2024.08.01 | 09:53

5
БРАВО НА ПП-ДБ! БРАВО!
вече

2024.08.01 | 09:47

3
почва да става гротексно с тоя комунизъм 35 години след 89-та ... само кра.варските слуги на грант навсякъде в бившите соц държави плямпат за комунизъм с пропагандна цел
а

2024.08.01 | 09:50

4
те всички както знаем са свързани с бкп директно или техните родители част от номенклатурата, преди 89-та слуги на ссср ... сега първи слуги на кра.варите и англосаксите

Добави коментар

Водещи новини