Ама как ще им пипате социализЪма и ще им казвате, че убийствата на буржоата били престъпление!

  • 01 август 2024 16:42

  • 611
  • 0
Ама как ще им пипате социализЪма и ще им казвате, че убийствата на буржоата били престъпление!
© Facebook/Novini.bg

Днес е имало пресъздаване на олимпийския дух на сборная насред (уж) българския парламент, настанен в бившия партиен дом (то, другият вариант за настаняване на парламентаристите ни пък е в сградата, пред която стърчи руски цар насред булеварда, известен като „Руски“, та…).

Ходещите на приеми и инструктажи в руското посолство, говорещи, че България се управлява от американското посолство, са били силно възпалени на тема история – която, както знаем, те си я четат от дебели книги, на които пише „руски сказки“. 

Та, възпалените са демонстрирали възпалението си с усмивка на уста. Те така обичат, защото мислят, че са забавни и остроумни. 

Не са дали да се говори за престъпленията на режима на българоубийците. Как? Е, както си знаят – с насилие, по чобански, като дедовците си, дето слезли от балкана и опразнили сичкото мандра преди това. Интелигентно като хрушчова обувка, мааща по ораторска банка. Фино като съветски ботуш. 

С други думи – както си знаят. 

Декларация на ПП-ДБ нажежи страстите в парламента, БСП побесняха

Между другото, те всичките предъвкват думите „демокрация“ и „демократично“ повече от баничките им за закуска. 

Това, изглежда, е направило впечатление и други. Например на депутатката Кремена Кунева, която се занимава с проблемите на детското здравеопазване, но – за нейно нещастие – го прави отвътре на парламента – където на нормалните хора обикновено им се повръща. 

Ето какво е споделила тя:

Все си мислех, че са малко нещата, които вече могат да ме ужасят в политическия живот в България.

Меко казано е, че тази сутрин получих пристъп на остро гадене. Физическа непоносимост да гледам случващото се в Народното събрание от преди час.

Погледнете лицата на тези хора, погледнете действията им.

Това е реакцията на политическото ни представителство по повод декларация с изчитане на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

35 години след като държавата ни каза край на една от най-зловещите части в българската история, а именно зверствата на един човеконенавистен режим убил десетки хиляди невинни хора, затрил едни от най-умните и интелигентни хора, дали живота си за страната ни, унищожил живота на децата им, затрил ценностната ни система като общество, която все още не може да възстановим, отнел всичко от хората, които благодарение на предприемаческия си дух и работливост са нареждали България на първите места по производство и иновации, измъчвал, убивал, гонил, наказвал с глад... режим. 

Ние виждаме ТОВА от хората, които кроят настоящето и бъдещето на нас и децата ни!

Не им пука за България и днес, не им пука за истинската история на страната ни, а за тази, в която 35 години по-късно половината от Народното събрание на Р България отново е готово да плюе на собствения си народ, на собствените си деца, на мъченията им, само и само да не даде и дума да се каже против "братската" Русия и нейните червени куфарчета, които 2024 г. все още могат да купуват и купуват общества като нашето.

И по-страшното. Колективната травма, която продължава да разлага и бъдещето на децата ни. Защото не е осъзната и защото има хора като тези, които днес могат да се надсмиват на зверствата срещу собствения си народ. Защото точно те днес нарчат себе си "патриоти".

“Колективната травма е катаклизъм, който разрушава основната тъкан на обществото. Освен ужасната загуба на живот, колективната травма е и криза на социалното конструиране на смисъла” казва Гилад Хиршбергер.

_________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
611 0

Водещи новини