Майката, опитала да продаде бебето си, се прибра у дома

share

Майката, опитала да продаде бебето си в първомайската болница преди седмица, се завърна в родното си село Стожер, но без детето.

По думите на родната й майка тя го е оставила в лечебното заведение.

30-годишната Дияна Добрева влезе в болницата за раждането с личната карта на друга жена, с която имали предварителна договорка да й продаде рожбата си.

Дияна си пристигнала в селото миналата седмица с автобуса, разказва майка й. Сега обаче отново не е в дома си - отишла в Албена да вземе трудовата си книжка.

Добринка казва, че не се меси в работите на дъщеря си и не знае каква ще е съдбата на внучето й. Но признава, че къщата им не става за отглеждане на дете. Покривът почти е паднал, а от трите стаи само едната все още има здрав таван.

В момента малката Анна е в дома за медико-социални грижи в Пловдив. Според социалните, майката търсела контакт с новороденото, съобщи Нова телевизия. Стана ясно, че още при постъпването си в болницата лекарите се усъмнили заради странното поведение на Дияна.

На този етап срещу 31- годишната майка няма повдигнато обвинение. От прокуратурата обясниха, че за престъплението, за което е образувано делото, тя се явява пострадала. За въпросното плащане на бебето така и не се е стигнало, поне такива са засега показанията на двете страни.



Засега обвинение е повдигнато само на жената, предложила на майката 5 хил. лева, за да купи бебето й. Наказанието за това престъпление е от три до 15 години затвор.

Водещи новини

Още новини