БЧК раздава храна на над 7600 души

share

Мащабната програма "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС на социално слаби лица" започна, съобщиха от БЧК. Първият транш хранителни пакети ще бъдат раздадени от 10 септември до 2 октомври.

Благотворителна акция се реализира от Държавен фонд "Земеделие" и БЧК. Тя е финансирана изцяло с европейски средства и подпомага най-нуждаещите се хора с безплатни хранителни продукти, припомни на пресконференция областният управител Желязко Желязков.

Пакетите ще бъдат раздавани в пунктовете на БЧК на два транша. Първият ще продължи от 10 септември до 2 октомври, а вторият от 24 октомври до 23 ноември.

В Добричка област ще бъдат подпомогнати 7 651 души, определени от Агенция "Социално подпомагане", съобщи директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов.

Те ще получат 9 вида хранителни продукти с общо тегло 12.140 кг на стойност 17 лева. Пакетите съдържат основни хранителни продукти – ориз, брашно, захар, спагети, боб, бисквити, нишесте.

Кампанията се провежда за поредна година и БЧК е натрупал сериозен опит, подречта д-р Еринозов. Той увери, че първоначалните трудности вече са преодолени - складовата база е разширена, списъците на правоимащите лица са прецизирани и изчистени и няма проблеми с качеството на храните.
 

Водещи новини

Още новини