Водещите новини! Нови искри между президента и ГЕРБ! Удължават епидемичната обстановка

Булфото (архив)
share

*** Водещите новини за деня на 16 май ***

"Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното правителство. Така е по Конституция и аз не бягам от тази отговорност". Това заяви в предаването "Неделя 150" на БНР президентът Румен Радев.

Той подчерта, че винаги се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този критерий е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия.

Президентът заяви дали олигархията на Божков е станала олигархията на Радев и загатна за заложени бомби

***

Президентът Радев държи в плен българските институции. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг пред централата на партията.  По думите му в интервюто си пред БНР Радев е атакувал в личен план представители на ГЕРБ, защото няма аргументирани отговори на поставените от ГЕРБ конкретни политически въпроси. „Защо, г-н президент, и до ден днешен криете декларацията на Б9? И какво целите с това криене? Защо не сте заели все още позиция по случая Навални? Защо не сте заели ясна и категорична позиция по разкриването на шпионската мрежа в полза на Руската Федерация на територията на Република България“, попита Даниел Митов.

Даниел Митов: Президентът се опитва предизборно да лъже всички едновременно

***

Един от мотивите за освобождаването на главния секретар на МВР Ивайло Иванов от длъжност е полицейското насилие по време на протестите през миналото лято. Това става ясно от съобщение на сайта на Министерския съвет. 

Стана ясно защо взеха "главата" на главния секретар на МВР

***

Планира се с още месец да бъде удължена извънредната епидемична обстановка у нас – до края на юни. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, съобщи бТВ. 

Удължават извънредната епидемична обстановка у нас

***

Учениците от 7-и ,8-и  и 10-и клас преминават от дистанционно към присъствено обучение от понеделник. Те ще учат присъствено поне до края на месеца заедно със шести и 11-и клас, съгласно разпоредбите на здравните власти. 

Ето кои ученици преминават към присъствено обучение

Най малко седем индонезийци са се удавили в претоварен кораб, който се е обърнал в язовир на остров Ява, след като пътниците решили да си направят селфи, предаде Франс прес.

Кораб се преобърна заради селфи, най-малко 7 удавени

***

Феновете объркаха Камелия с колежката ѝ Емилия. В последно време блондинката от Чипровци се видоизмени доста и приликата й с бившата половинка на бизнесмена Коко Динев е поразителна.

Камелия се превърна в копие на Емилия

Водещи новини

Още новини