Сачева разкри ще се отпуснат ли мерките у нас

Кадър Нова телевизия
share

„Тепърва предстои да обсъдим въведените мерки в страната. Нямаме повод да сме големи оптимисти. Да, имаме известно овладяване на смъртните случаи, но тенденциите са крехки, за да отпуснем напълно мерките”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия социалният министър Деница Сачева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33036

Тя допълни, че всичко зависи от това какви са здравните данни. Поясни обаче, че нагласата на повечето членове на кабинета е да се започне с поетапно, но не пълно отваряне.

Министърът Сачева обяви, че ще се ваксинира срещу COVID-19, след като е променила мнението си за медикамента.

 

 

„Аз по-скоро ще се ваксинирам. Промених мнението си, след като се запознах с някои факти около ваксината. Първоначално мислех, че трябва да бъда по-внимателна, но сега съм убедена, че трябва да се ваксинирам”, добави тя.

Сачева посочи, че не е била против ваксините, но се е колебаела специално за тези срещу коронавируса.

Лекар обясни защо медици отказват да се ваксинират срещу COVID-19

Деница Сачева разясни че някои от социалните мерки ще продължат да важат през цялата следваща година. Такава ще е помощта за родителите на деца, които учат дистанционно.

„Мерките 60/40 и 80/20 са обезпечени до месец март. Ще започне обсъждане със социалните партньори да се удължат до края на юни или частично за конкретни бизнеси, за които възстановяването ще е по-трудно”, добави министърът.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33036

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини