Борисов направи важен коментар за отпадането на извънредното положение

Фейсбук
share

Инспекция на строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци прави в момента премиерът Бойко Борисов.

Той разговаря с работниците на строежа. С него беше и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Борисов се поинтересува подробно от работата на багерите и картачите. Отново шофирайки своя джип, той обясняваше колко е важно да се завърши магистралата.

Пошегува се, че теренът е труден, затова и не води със себе си регионалния министър Петя Аврамова, а взима Нанков.

"А за мен не ви е жал. Аз имам нужда малко да потичам", каза шегувито на свой ред зам.-министърът, който навигираше премиера накъде да кара.

По-късно пред медиите Борисов направи коментар за извънредното положение. По думите му би искал да отпадне, но да останат правомощията на здравния министър, който да дава заповеди, като например за задължението на маските.

"Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя", коментира премиерът.

"На всеки му омръзва, вече 40 дена. Извънредното положение не ни дава някакви правомощия. Това са глупости за следенето на граждани", отбеляза още той.

По думите му трябва с много разговори и с тренировка да се провери дали може да се отворят парковете, но при условие, че пак всички се пазят взаимно.

"За всеки миг сме готови да облекчим това, което може, но трябва да си партнираме", категоричен бе министър-председателят.

Премиерът обяви, че България изглеждаме изолиран остров, но е "хубаво да надникнете при тези, които са на апаратно дишане", за да се види, че ситуацията е сериозна.

Водещи новини

Още новини