Водещите новини! Руски депутат: Да ударим Нидерландия с атомно оръжие! Стана ясно кога най-рано може да заработи детската болница (и още…)

  • 05 юни 2024 19:20

  • 1381
  • 4
Водещите новини! Руски депутат: Да ударим Нидерландия с атомно оръжие! Стана ясно кога най-рано може да заработи детската болница (и още…)
© Getty Images/МЗ/НоваТВ/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 юни   

 

Много от демографските процеси, които се случват у нас, са характерни за целия развит свят. Това коментира доц. Георги Бърдаров по повод обезлюдяването в България и термина „демографска пустиня“ в ефира на Дарик.

Според Георги Бърдаров определено сме в демографска криза, но не се фокусираме върху нещата, които можем да променим. Той заяви, че не е важно дали българите ще бъдат 9, 5 или 7 милиона, а какви са структурите на обществото. 

Ключов акцент у нас е острият дефицит на младо активно население, допълни още Бърдаров.

Доц. Бърдаров: Стига с този плач за българското село!

***


Работим усилено за съкращаване на всички срокове. Това изисква много работа и по-голям капацитет не само в здравната инвестиционна компания, но и в Министерството на здравеопазването.

Това каза пред журналисти в Министерски съвет след заседанието на служебното правителство изпълнителният директор на "Здравната инвестиционна компания за детска болница" д-р Влатко Глигоров, предаде репортер на Novini.bg.

Стана ясно кога най-рано може да заработи детската болница

***


Продължава разчистването на терена за Националната детска болница

***


„Смятам да постъпя по следния начин: дай Боже, да има редовно правителство, което да определи кой да е представител. Ако дотогава такова няма, ще се обърна към Народното събрание да се произнесе с решение кой да води делегацията и какъв мандат за разговори да му даде. Средата на юли е срещата. Надявам се дотогава да има редовно избрано правителство. Няма опасност да закъснеем, представителят ни ще бъде определен в срок“.

Главчев се осланя на "надеждата за редовен кабинет, Бог или НС" да определят представителя ни на срещата на върха на НАТО

***


„Разминаванията между машинното и ръчното броене на бюлетините идва от грешки при броенето. Машината е добра в броенето. Често се отнася за човешка грешка, понякога – техническа – принтерът е спрял да работи, свършила е хартията или нещо подобно”. Това заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ Божидар Божанов в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Божидар Божанов обясни разминаванията между машинното и ръчното броене на бюлетините

***


В село Кормянско са унищожени около 2 хиляди декара със земеделска продукция, след като вчера градушка удари Севлиево и околните села в областта. Селото се е оказало в епицентъра на бурята, като има нанесени малки по размер щети и по домовете и автомобилите на местните жители, предава БНР.

Градушка унищожи 2 хил. декара с посеви в село Кормянско

***


В условията на спешната необходимост са ускоряването на модернизацията на въоръжените ни сили. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов при откриването на 16-ото Международно изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024“ в Международен панаир - Пловдив, предава БТА. 

Министър Запрянов: Нуждаем се от ускоряване на модернизацията на въоръжените ни сили

***


„Да ударим Нидерландия с атомно оръжие", такъв апел отправи депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) и генерал-лейтенант от запаса Андрей Гурульов (на снимката в текста)", написа базираният в западноевропейската монархия вестник "Москоу таймс".

Пенсионираният военен вчера даде интервю в предаване на смятания за неофициален говорител на руския лидер Владимир Путин Владимир Соловьов.

"По мои изчисления между 50 и 60% от запасите от течни горива на Европа се намират в Нидерландия. На военен език това се нарича "тлъста цел". Ето защо, аз призовавам - да ударим тази страна с атомно оръжие. Представяте ли си, какъв удар ще бъде това за Европа. Старият континент ще падне на колене, а ние ще използваме една малка част от нашия ядрен арсенал", каза депутатът.

Руски депутат: Да ударим Нидерландия с атомно оръжие!

***


През 2023 година лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров е похарчил 6,1 милиарда рубли за спортни хобита. Това е повече от бюджета на Министерството на здравеопазването в Грозни, според изчисления на руския Telegram канал "Вёрстка“.

"Има пари - угажда си": 6,1 милиарда рубли от бюджета отиват за спортните хобита на Рамзан Кадиров, за здравеопазването - 1 милиард

***


Папата-аржентинец Франциск, милиони от сънародниците на когото страдат от бедност, заяви днес, че правителствата, борещи се с дългови проблеми, не могат да налагат на населението си „лишения, несъвместими с човешкото достойнство", предаде Франс прес.

Папа Франциск: Никое правителство не може морално да изисква от народа си да търпи лишения, несъвместими с човешкото достойнство!

***


Крайнодесният израелски министър на вътрешната сигурност Итамар Бен-Гвир каза днес, че партията му ще “разстрои” работата на управляващата коалиция, докато премиерът Бенямин Нетаняху не разкрие подробности от възможното решение за бъдещето на Газа, на фона на подновени усилия за постигане на примирие, предаде Ройтерс.

Израелският министър Бен-Гвир се зарече да разстрои работата на коалицията на Нетаняху

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1381 4

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.05 | 22:14

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.05 | 21:25

3
ЕВРОПА днес, както и ВИНАГИ се УПРАВЛЯВА от ПОТОМСТВЕНИ ФАШИСТО-НАЦИСТИ-ДИКТАТОРИ, които ПРИСЪСТВАХА НА ПОЛИТИЧЕСКОТО МЕРОПРИЯТИЕ на ГЕРБ с 7000 членове на ГЕРБ, проведено на 02.06.24г., същата ГЕРБ е ПРОВОДНИК на ФАШИЗМО-НАЦИЗМА в БЪЛГАРИЯ. НАТО не е СЪЮЗ, а НАПАДАТЕЛНА ЧАСТНА ВОЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ - КОРПОРАЦИЯ ОТ ЧАСТНИ ФИРМИ ЗА ОРЪЖИЕ НА ЕВРЕИТЕ ЦИОНИСТИ - ЕВРОПЕЙЦИТЕ - КРАЛСКИТЕ ЕВРЕИ ФРАНКО-ГЕРМАНО-АНГЛИ-ГОТИ-ГУТЕИ-ГУТИИ-ДЕМОНИ, ПОДСТРЕКАВАЩИ и ВОДЕЩИ ВСИЧКИ ВОЙНИ ВЪВ СВЕТА. ТЕ СА ОТ ЗАРА - син на ЮДА, ЗАПАДНОТО КОЛЯНО НА ЮДА - ЕВРОПЕЙСКОТО, а ИЗРАЕЛ е от ФЕРЕС-ПЕРЕС-ФАРАС другия син на ЮДА. ДАВИД е от това ФАРИСЕЙСКО КОЛЯНО. НАТО ВОДЕШЕ РАЗМИРИЦИ в ЮГОСЛАВИЯ чрез БОСНЕНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. ГЕНОЦИД НЕ Е ИМАЛО, ЮГОСЛАВИЯ - СЪРБИЯ РЕАГИРА, КАКТО Е РЕДНО! НАТО ВОДИ ВОЙНАТА СРЕЩУ СЪРБИЯ в защита на КОСОВСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ. НАТО КОРПОРАТИВНАТА ЧАСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ ВОДИ ВОЙНИ ПРОТИВ НАРОДНИТЕ МАСИ В ДЪРЖАВИТЕ. НАТО СА МАЛЦИНСТВО, ЗАТОВА СА ДИКТАТУРА! НАТО ВОДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА срещу РУСИЯ чрез УКРАИНСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ взели ВЛАСТТА в УКРАЙНА с ПОРОШЕНКО в 2014г. с ПРЕВРАТ. Ше бе ци ГЕРБ СДС ДПС ПП ДБ СС ЗЕЛЕНИ СИНИ и ВМРО, ако съставят Правителство след 9 юни 2024г.ще изпълнят Указанията и Заповедите на НАТО СТОЛТЕНБЕРГА за ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ВОЙСКИ в УКРАЙНА и ПРЕДОСТАВЯНЕ на ТЕРИТОРИЯТА и ВЪЗДУШНОТО ПРОСТРАНСТВО на БЪЛГАРИЯ за НАНАСЯНЕ на УДАРИ по РУСИЯ от БЪЛГАРИЯ с ЗАПАДНИ ОРЪЖИЯ и РАКЕТИ. ТОВА ЗАПОВЯДА НАТО СТОЛТЕНБЕРГА на ГЕРБ ШЕ БЕ ЦИ и КОАЛИЦИИ на 27.05.24г. ТАКА ЧЕ МИСЛЕТЕ СЛАВЯНО - БЪЛГАРИ ГРАЖДАНИ и НЕРОБИ, ГЛАСУВАЙТЕ ТВЪРДО ПРОТИВ ТЕЗИ ПАРТИИ, ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРТИИ от ВЪЗРАЖДАНЕ до ВЪЗРАЖДАНЕ на ОТЕЧЕСТВОТО.... НАЙ ДОБРЕ И ТВЪРДО Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
баба гицка

2024.06.05 | 20:46

2
Андрей Гурульов НАЙ-ТЪПИЯ руснак, нали след 30 мин москва няма да я има, някога да се чувал за "мъртвешка ръка" - клоун

2024.06.05 | 20:44

1
От време но , още руснакът мисли само за войни!Проклети дяволи!

Добави коментар

Водещи новини