Враца ще бъде домакин на кампанията "Бъди войник"

Министерство на отбраната
share

Град Враца ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ на 26 септември. На проявите ще присъства бригаден генерал Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Събитията ще започнат в 16 ч. в парка на Военен клуб – Враца, където ще бъде подредена информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще участват видовете Въоръжени сили – Сухопътните войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Силите за специални операции, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, както и Централното военно окръжие. Информационната борса е мястото, на което всички желаещи ще могат да научат какви са вакантните места, условията и сроковете за кандидатстване. Лично от военнослужещите младите хора ще могат да се запознаят и с особеностите на отделните длъжности в Българската армия. Представители на Националния военен университет „Васил Левски“ ще запознаят присъстващите с възможностите и условията за кандидатстване във висшето училище.

По същото време в района присъстващите ще могат да разгледат показа на въоръжение и техника на Сухопътните войски.

От 18,30 ч. във Военния клуб ще започне концертът на представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и творчески колективи към Военния клуб. Входът е свободен.

Водещи новини

Още новини