Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон, който ще се проведе в София в празничния ден

  • 04 септември 2019 12:20

  • 177
  • 0
Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон, който ще се проведе в  София в празничния ден
© Novini.bg

Отбори на Българската армия ще се включат в щафетния маратон, който ще се проведе на 6 септември 2019 г. в гр. София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Стартът на София щафетен маратон ще бъде даден в 9.00 ч. пред Националния стадион „Васил Левски“ на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. „Гурко“. Организатори на щафетния маратон са младежкият спортен клуб „София-Европа“ и Българската асоциация „Спорт за всички“.

През тази година Министерството на отбраната съвместно със Сдружението на жените военнослужещи ще се включат като партньори в спортната проява по повод 70-ата годишнина от създаването на НАТО и 15-ата годишнина от членството на Република България в Алианса.

В София щафетен маратон ще участват три отбора - на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Силите за специални операции, три смесени отбора на Децата на Българската армия и два отбора на елитните спортисти на България и на Българската армия - жени и мъже.

Състезателите ще носят екипи с логото на кампанията „Ние сме НАТО“. Сред тях в отборите на елитните спортисти ще бъдат Владимир Илиев – сребърен медалист от световното първенство по биатлон в Йостершунд през 2019 г., Станимир Беломъжев – трикратен европейски шампион и световен шампион по ски ориентиране, капитан II ранг Тодор Димитров - вторият българин, завършил успешно най-дългото състезание в света „Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили“, Антония Григорова - първата жена в България, преминала скоростно най-дългия маршрут от връх Ком до нос Емине.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
177 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини