Кампанията „Бъди войник“ гостува в Търговище

  • 22 октомври 2019 13:45

  • 371
  • 0
Кампанията „Бъди войник“ гостува в Търговище
© Булфото (архив)

Възможностите за постъпване на работа в Българската армия ще бъдат представени в град Търговище утре, 23 октомври, когато градът ще е домакин на поредното събитие от кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“, съобщават от Министерство на отбраната.

В 16.00 ч. пред драматичния театър ще бъде разположена информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще бъдат представени Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Националната гвардейска част, служба „Военна полиция“, Централно военно окръжие и 68-ма бригада „Специални сили“.

На място младите хора ще могат да се запознаят с вакантните места във Въоръжените сили, с условията и начините за кандидатстване. По същото време в района ще бъдат изложени образци въоръжение, оборудване и техника от състава на Сухопътните войски, Военноморските сили и Служба „Военна полиция“. Музей на открито на оръжието на българската войска в миналото ще покаже Патриотичен клуб „Възраждане”. Ще има и изложба на детски творби под надслов „Бъди войник”.

На проявите в Търговище ще присъства флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили. Той ще даде брифинг за присъстващите журналисти при старта на събитието.

От 18.30 ч. в читалище "Напредък" започва концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, Музикална школа „Нови гласове“ и състави при Младежки дом – Търговище - Мажоретен състав, ДФА „Шарено герданче” и Балетна формация „Търговище”.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини