Областният управител на Перник Ирена Соколова на тържествата по случай 45 години от създаването на град Земен

Община Перник
share

Областният управител на Перник Ирена Соколова почете официалната церемония за 45-годишнината от основаването на Земен за град. Това съобщиха от пресцентъра на Община Перник.

Губернаторът поздрави празнуващите от сцената на площад "Клинка" с думите: "Земенчани имате привилегията да живеете в един постоянно променящ се и красиво уреден град - с минало, изграден инфраструктурен облик, с личности допринесли за неговото културно и стопанско развитие. Това е един екологично чист район от Краището, с множество исторически и природни забележителности. За всичко това спомага доброто управление на кмета Димитър Сотиров и бизнеса с различен профил, избрал да функционира на тази територия и да спомага за обновлението й".

По повод празника Соколова връчи два почетни плакета. С първата награда беше удостоен кметът на общината за създаденото ползотворно сътрудничество с Областна администрация, както и за множеството спечели и реализирани европроекти.

Почетният плакет на Областния управител получи и Народно читалище "Светлина - 1924", което вече 95 години е средище на културно-просветна дейност.

Водещи новини

Още новини