Ирена Соколова оспори твърденията на бившия управител на ВиК - Перник

  • 15 януари 2020 14:00

  • 1311
  • 0
Ирена Соколова оспори твърденията на бившия управител на ВиК - Перник
© Facebook

Бившият областен управител на Перник Ирена Соколова опроверга твърденията на бившия управител на ВиК - Перник Иван Витанов, че е осуетила навременното въвеждане на воден режим в Перник заради изборите.

Вчера прокуратурата разпространи част от доказателствата по делото за кризата с водата в Перник, сред тях и разпита на самия Витанов. Пред спецразследващите Витанов казва, че е поискал с писмо въвеждане на режим през октомври, когато в язовира е имало около 8 млн. куб. м вода, но на среща със Соколова и още няколко души, бил попитан "дали си представя какво ще последва от евентуално въвеждане на воден режим преди изборите".

Емил Димитров пое екоминистерството. "Оставам ваш приятел", каза той на депутатите

Соколова нарича тези твърдения "изопачаване на истината" и "внушения". Като припомня, че необходимостта от въвеждане на воден режим се определя от ВиК оператора, а въвеждането му в една община не става с подписа на областния управител, тя излага своята версия за срещата с Иван Витанов по повод писмото му от октомври, в което говори за хипотеза за въвеждането на воден режим на по-късен етап, предвид намаляването на обема на язовир "Студена", продължаващата липса на валежи и честите аварии на ВиК мрежата.

Въздухът в Перник е отровен

На срещата тя настояла той да информира на пресконференция перничани за задаващия се проблем, но Витанов обяснил, че не може. Защото няма PR и няма опит в тази дейност. Затова пресконференция е била организирана, но от нейния екип на 11.10.2019 г.

"Съдействах и предприех много действия - срещи с министри, със зам.-министри, с експерти, с които обикаляхме района и търсехме начини да преодолеем или поне да минимализираме кризата. Експертите, които сега добавят воден обем в язовир "Студена", бяха открити и представени от мен в МРРБ. Документи за това предоставих на съответните органи", пише Ирена Соколова в отворено писмо до медиите.

Мая Йорданова
1311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини