Общинският приют за кучета в Търговище получи дарение от ученици

Pixabay
share

Общинският приют за безстопанствени животни в Търговище получи 300 кг храна за кучета от ученици. Дарението е занесено в приюта от децата от I "а" и "д" клас на Второ СУ "Проф. Никола Маринов" и класните им ръководители Румянка Добрева и Галина Пенчева, съобщиха от администрацията на кмета Дарин Димитров. 

Средствата, с които е закупена храната, са събрани от благотворителен базар. Той е организиран по проект "Да научим децата да защитават животните", по който училището работи съвместно с Фондация "Четири лапи". В акцията са се включили и децата от II "а" и "г" клас, както и трите групи от занималнята в училището. 

По време на посещението децата са се интересували какви са условията за отглеждане на животните и как могат да осиновят куче. Директорът на приюта Стойчо Атанасов е обяснил, че осиновяването се случва на място, като тези кучета са освободени от заплащането на годишна такса и са кастрирани.

Изисква се единствено да бъдат регистрирани в местната администрация, в случай че се отглеждат на територията на общината. Той обясни, че от началото на годината осиновените кучета са 12, а в момента питомците на приюта са малко над 100. 

От Общинския приют припомнят, че той е отворен за посещения за граждани, които желаят да се включат в грижите за животните там.

Водещи новини

Още новини