Изграждат приют за кучета във Враца

  • 26 юни 2019 11:16

  • 238
  • 0
Изграждат приют за кучета във Враца
© Pixabay

Общински изолатор за бездомни кучета във Враца ще бъде изграден до края на календарната година. Решението бе взето на заседание на ОбС Враца.

Средствата за него са в размер на близо 194 000 лв. Проектът предвижда да има обособени пространство и клетки за здрави животни, терен за разходка и игри на животните, както и помещения за оказване на медицинска помощ и стая за персонала.

Има вече избран изпълнител на обществената поръчка.

Кметът Калин Каменов заяви, че до края на годината Враца ще разполага с модерен кучкарник.  „Вече е закупено и ново оборудване, с което ще се улавят агресивните кучета. Освен това ще се проследява и миграцията на кучетата и ще ги връщаме там от където са дошли“, уточни той.

На сесията бе одобрена актуализираната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца за периода 2019-2021 г. Тя включва цели, задачи и мерки за борба с безпризорните животни.

Програмата цели да се повиши безопасността на гражданите, регистрацията и събираемостта на таксите за домашните кучета, мониторинг върху популацията на безстопанствените кучета и намаляване на социалното напрежение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини