ГЕРБ си призна: Има доста притеснителни неща в ACTA

share

Търговското споразумение за борба с фалшифицирането ACTA се изготвя още от 2008 година. Има становище на ЕС, че ACTA  не застрашава гражданските права.

Пет страни извън ЕС, 22 страни от ЕС и самият Евросъюз го е подписал, припомни в интервю за сутрешния блок на БНТ Валентин Николов, депутат от ГЕРБ и Мартин Димитров, лидер на СДС.

В студиото на БНТ лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че е още по - обезпокоен за последиците от ACTA след като е чул министърът на икономиката Трайчо Трайков по темата.

"Убеден съм, че нито министър Трайков, нито министър Вежди Рашидов, нито техните колеги са цели този документ преди да го подпишат. Текстовете от ACTA може да бъдат прочетени по - различен начин и свободата в интернет може да бъде открадната и невинни да бъдат набедени, заяви Мартин Димитров.

Според Николов дебатът за ACTA  е съвсем на време. Той припомни, че изобщо не се е стигнало да бъде ратифицирано това споразумение в Народното събрани и затова не е имало дебат по тази тема. ГЕРБ - аджията призна, че някои от текстовете на споразумението будят притеснение. Сред тях е този, в който се обяснява, че интернет - доставчиците трябва да следят трафика и да сигнализират при нарушения.

Водещи новини

Още новини