Арестуваният адвокат: Алексей Петров и Бойко Борисов бяха като братя

share

Вероятно има някаква схема в цялата тази работа. Представях си, че ще бъда обвинен за нещо, което не съм направил. Аз с Октопода нямам нищо общо. Не се явявам да защитавам Октопода в съдебна зала и заради това не знам каква е тази квалификация да съм Адвокат на Октопода.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия арестуваният за изнудване на Киро Японеца и освободен впоследствие адвокат Николай Велков, наричан "Адвокатът на Октопода".

На въпрос какво е общото му с Алексей Петров, Велков коментира, че Алексей Петров и Бойко Борисов са били като братя. „Вярвах на Алексей Петров и сега продължавам да му вярвам. Не съм бил съдружник с него, не съм управлявал негови фирми, само съм го консултирал”, посочи Велков.

На въпрос дали има нещо общо между побоя над него и делото срещу Октопода, което се гледа днес, Николай Велков коментира, че очевидно има някаква връзка. „Може би явно това нападение е направено с опит на това делото да бъде изкарано от мафиотски тип. Непрекъснато се прави това дело да се принизява”, подчерта Велков. Аз все още не знам какви са мотивите на Японеца да ме нападне, обясни още адвокат Велков.

Делото е от обществена значимост не защото аз съм общественозначима фигура. Тук става въпрос за споразумения. Винаги в правото се трърди, че едно извънсъдебно споразумение е по-добро за съда. То не може да се квалифицира като форма на изнудване. На въпроса как се дават парите за едно извънсъдебно споразумение - дали в ресторант и в плик - Велков отговори, че той е бил в ресторанта с адвокат. Велков заяви, че ще си търси парите от Киро Японеца.

"Ще сезирам всички органи за всичките тези безобразия. Полицейщината в България излиза извън всякакви граници", заяви още Велков.

Водещи новини

Още новини