Първи коментари след стрелбата по Алексей Петров (видео)

Novini.bg
share

Депутати коментираха в кулоарите на парламента покушението срещу Алексей Петров.

"Това което се случва в момента връща България в мутренските години. Явно бдителният гражданин и неговите приятели са част от онова, което беше в миналото. Експонирането на отделните важни казуси отклонява вниманието от това как се провеждат изборите в България. Това са най-нечестните избори историята. Това коментира председателят на БСП Михаил Миков.

"Безобразие е, че това става посред бял ден. По престъпност се изравняваме по африканските държави", смята съпредседателят на патриотичния фронт Валери Симеонов.

Росен Петров коментира, че когато стават такива неща си задаваме въпроса какво става с престъпността у нас. "Не са хубави тези неща. Сега очакваме г-жа Бъчварова да дойде в НС и да ни даде подробности. Всеки такъв знак влияе лошо на имиджа на страната ни. Явно за съжаление, такива неща се случват и тук".

Георги Кадиев смята, че отдавна не беше имало подобен случай у нас и сме ги забравили. "Не знаем дали е свързано с изборите". Той посочи, че вотът е бил опорочен. Случаят с Волен Сидеров е категорично отвличане на вниманието.

"Без значение кой и по кого е стрелял в центъра на София показва, че има голям проблем", заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той призова МВР и ДАНС да се вземат в ръце и да си вършат работата. "За да се снабдиш с подобно армейско въоръжение означава, че ти си се подготвил предварително".

Ангел Найденов отказа коментар преди да чуе подробности от вътрешния министър.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също коментира стрелбата по Алексей Петров. Той заяви, че ще остави компетентните органи да направят своята оценка и съветва всички партии да не използват с политически цели случая два дни преди балотажа, предаде репортер на Novini.bg. "Не се чувствам компетентен да коментирам случая. Що се отнася до политическата оценка - не смятам, че два дни преди балотажа е подходящо да се дават политически оценки, защото няма да е обективна оценката ми. Призовавам и другите да не коментират глобално случая. Надявам се този случай да не повлияе на свободната воля на гражданите на референдума".

Водещи новини

Още новини