Протестиращи търсят подкрепа от дядо Николай

Булфото
share

Протестиращите пред областната управа на Пловдив изпратиха обръщение до митрополит Николай, с което го приканват да ги подкрепи в борбата срещу злото.

Хората са категорични, че в условия на криза духовните водачи застават пред народа си, а не мълчат. Те настояват митрополит Николай да вземе отношение по продължаващите вече 27-ми ден протести и да ги благослови, съобщи един от участниците в протеста Христо Марков, цитиран от БНР.

И днес протестиращи скандираха "Оставка" пред областната управа на Пловдив срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител. Около 10-тина души се събраха тази сутрин пред сградата.

Над 15 000 души от Пловдив и селищата на областта вече са се подписали в протестната подписка срещу правителството на Пламен Орешарски и срещу назначението на Венцислав Каймаканов за областен управител.

Палатковият лагер пред Областната управа остава до 20 юли. Подготвя се и график на доброволци, които да дежурят през ноща. Протестиращите вече са депозирали официално писмо в Община Родопи, с което уведомяват, че в неделя ще ще блокират пътя Пловдив-Асеновград.

Вечерният протест остава от 18,30 часа пред общината.

Водещи новини

Още новини