В петък се готвят тотални блокади в София

  • 10 юли 2013 06:39

  • 9878
  • 50
В петък се готвят тотални блокади в София
©

Недоволни граждани организират през фейсбук и Туитър пълна блокада на движението по "Цариградско шосе". Бунтарите този път имат намерение да спрат трафика в София. "Няма да е Орлов мост, защото много се изнасили този символ, новият символ вече е "Цариградско шосе" - да покажем на политиците, че сме по-силни", призовават във Фейсбук. Идеята е това да се случи в петък, когато движението е най-натоварено, пише Стандарт.

Паралелно с вече традиционното сутрешно кафе пред парламента са предвидени още няколко подобни инициативи. Днес ще има "работен ден на открито", като на "Цар Освободител" ще бъдат поставени бюра и столове, на които хората ще могат да разположат лаптопите и таблетите си, за да проведат пълноценно работния си ден и същевременно да протестират. Планът включва доставка на ток за мобилните устройства, както и включване на общодостъпен wi-fi. Част от протестиращите са се сдобили и с паролата за безжичен интернет на парламента, което налага на IT спецовете периодично да я сменят на няколко дни.

За четвъртък пък е обявен едночасов мълчалив протест срещу всички народни избраници. "Нека всички изразим омерзението си пред Народното събрание с мълчание и точно в 9,30 ч. да го завършим с мощно освиркване. Заповядайте!", приканват във Фейсбук групите. Инициативата "ЗаСелване и ЗаГраждане на Народното събрание" пък кани граждани пред парламента от 21 ч нататък в четвъртък. Тази инициатива ще се слее с петъчната блокада на "Цариградско шосе". "Имаме разрешение за палатков лагер - носете си палатки, шалтета, спални чували, китари и ударни инструменти. Оставаме да спим на жълтите павета", пише в страницата на събитието. Предвидени са и шествия "срещу часовниковата стрелка" по тротоарите на Народното събрание, Паметника Левски и улиците "Московска" и "Г.С. Раковски".

"Няма да позволим на депутатите да излязат от Народното събрание до ясен ангажимент за оставка", твърдят във Фейсбук. Освен тези инициативи мнозина от протестиращите в София се организират да блокират и подземната железница. "Да спрем метрото до оставката на Орешарски!", призовават те. Недоволните твърдят, че протестът е навлязъл в четвъртата си седмица, а оставката на правителството все още е мираж и затова искат да спрат и движението по бул. "Брюксел" към Летище София. В същото време пък протестиращи от Пловдив смятат да блокират "Асеновградско шосе" и района на Летище Пловдив тази неделя. Очаква се днес или утре в Община Родопи, на чиято територия се намира летището, да бъде внесено и уведомление за протеста.

Последвайте канала на

Novini.bg
9878 50

Свързани новини

Коментари 50

Добави коментар

2013.07.15 | 01:02

50
ПРИЯТЕЛИ МИ КАЗАХА ЧЕ ВЕЧЕ СА СПЕСТИЛИ 2000ЛВ ЗА МОРЕ. ИСТИНАТА Е ЧЕ НЕ СЕ ПЛАЩА НА ВСИЧКИ. ПЛАЩА СЕ НА ОПРЕДЕЛЕНА МАСА, ПРОВЕРЕНИ И СИГУРНИ ХОРА, А ОСТАНАЛИТЕ СЕ УВЛИЧАТ СЛЕД ТЯХ. АКО Я НЯМА ТАЗИ ТВЪРДА МАСА, ПРОТЕСТИ НЯМА ДА ИМА!!!
Sando

2013.07.12 | 18:38

49
Петък хващам извън София, отивам си на виличката да си почина, след това другата седмица планинки, басейнчета, може и някой друг ден на морето. Приятни Ви протести!
A

2013.07.10 | 19:02

1
Мишка !
Аз

2013.07.12 | 18:38

48
Протестирайте :) аз съм на море Само внимавайте да не спрете метрото ;) ,че тогава и обикновените хора ще спретнат контра протест с камъни и....... жална ви майка. Немога да разбера само в София хората ли са недоволни ? Другите протести едни рехави и от хорски срам даже не ги показват :) ПС: За тези които ходят безплатно на протеста..... не се излагайте ,намерете там който дава парите и си поискайте хонорара :) Така де защо да се минавате като може и да ви платят
гражданин

2013.07.12 | 18:37

47
Не се предавайте, протестиращи, продължавайте до пълна победа! Подкрепят ви много хора, които физически не са на протестите, но са с вас! Крайно време е да дойдат млади, образовани и морални хора на власт. Тези сегашните не отговарят на нито едно описание!
АЗ-ОЛИГАРХА КАЗАХ!!!

2013.07.12 | 18:37

46
Кой сте вие бе,врекала? Какво ще ни направите-едно ГОЛЯМО НИЩО,ще ни направите.Вие какво си мислите,че някой ще тръгне да ни съди?КОЙ е тоя бе,нали ние сме го поставили,нашите "изпълнители" му пълнят джоба,когато има "дела".Смешковци!Много сте задръстени ,ей,много!Кой ще си даде имоти,сметки с милион и милиарди,ей така?Нали вие ни ги дадохте доброволно още през 1990 г.Пуснахме ви цветовете(сини,червени,зелени,кафяви),за да си мислите,че живеете цветно.Искахте демокрация-ето ви ,в пълен обем.Наивници,я си гледайте паничката,докато и тя не е станала съвсем празна.
сельо беков

2013.07.12 | 18:37

45
Да бяхте всички излезли да гласувате пък тогава да протестирате.Дайте 100 дни на правителството и накарайте парламента да работи.След това калъчката. Че ще дойдем от село с гьостериците и вилите и тогава жална им майка на всички дето окрадоха бедния селянин

2013.07.12 | 18:37

44
Като искате да протестирате срещу олигарсите, намерете такъв и протестирайте пред дома му какво само задръствате движението. Интересно защо не протестирахте по времето на Борисов. Ама страх лозе пази
Алооу

2013.07.12 | 18:37

43
тук шетат едни тъпи хора! като не ви достига акъла да осъзнаете нещата, що се изказвате? и кого защитавате? не разбирате ли че протестите са за благото на всички? или положението ви харесва в страната? а ходили ли сте в чужбина да направите сравнение? явно не сте! като не можете да помогнете, поне не пречете с тъпите си коментари!
да

2013.07.12 | 18:37

42
На мен ми харесва какво е положението сега :) протестиращите по никакъв начин не защитават мойте интереси. И ДА бил съм навън...... само в бели държави :) но имиграция не съм обмислял. Така ,че не ми се правете на интересни ,че видители сте защитавали интересите на народа.Не народ а СТАДО беше казал някой

2013.07.12 | 18:36

41
Полицията няма ли да ги разчисти вече тия наркомани, които искат да върнат Боко Мутрата и неговата партия ГРОБ?

2013.07.12 | 18:36

38
Само платени наркомани по тези протести нищо повече.

2013.07.12 | 18:36

40
Тия протести само пречат на живота на обикновенните хора

Добави коментар

Водещи новини