НСО охранявала техника, пуснал светлината на Бузлуджа

Булфото
share

Глоби за БСП иска областният управител на Стара Загора заради незаконното подаване на електрически ток към Дом-паметника на БКП на връх Бузлуджа, за да светне рубинената звезда вечерта на 29 юли, в навечерието на традиционния събор на левицата. Това каза на пресконференция Йордан Николов.

Това стана в нарушение на заповедта ми за забрана за достъп в сградата от съображения за техническа безопасност и сигурност, допълни той.

По думите му техникът, който е включил електрозахранването, е бил охраняван от кордон на НСО, който е бил на връх Бузлуджа за да пази Сергей Станишев и Ивайло Калфин.

"Най-вероятно искаха провокация, но полицаите от Областната дирекция на полицията в Стара Загора, които охраняваха обекта, не се намесиха", заяви Йордан Николов. Той добави, че е разговарял с премиера Бойко Борисов по тази тема и благоразумието е надделяло.

Днес, след края на събора на социалистите, Историческа поляна е едно ново, нерегламентирано сметище, заяви областният
управител на Стара Загора. Той показа снимки, направени тази сутрин от активисти на ПП ГЕРБ-Казанлък и благодари за
инициативността им.

"Изпратил съм писмо и до директора на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора, в което ги призовавам да санкционират виновните длъжностни лица, каза още Йордан Николов.

Според него това са две ярки доказателства за възможностите на управлението на БСП и системата им на работа.

Водещи новини

Още новини