6 000 души на "разходка" пред НДК по време на форума на ПЕС

share

Заради форума на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в събота, Столичната община и организатори отложиха или промениха местата за провеждане на заявени събития и протести в събота пред Националния дворец на културата (НДК), съобщава Дневник.

Причината е, че пред сградата от 8 до 20 ч. в петък и от 8 до 18 ч. в събота ще има мероприятия на младежи, които съпътстват провеждането на форума на европейските социалисти. Според местната управа това са стандартни мерки, които се предприемат всеки път, когато има събития, организирани от партии.

Същевременно в социалната мрежа "Фейсбук" в петък беше създадена групата "Окупирай НДК по време на конференцията на ПЕС, унищожи БСП Станишев". До 13ч. заявка да се се включат в протест по време на форума са заявили близо 6 хил. души. За начален час е посочен 10ч., а краен - 22ч. Заявили присъствие съобщават, че са звънели в общината, откъдето са им казали, че разходки край НДК не са забранени. Затова и събитието можело е под формата на разходка.

Плануваният за събота вечерта "София прайд 2013" беше отложен и ще се проведе в друг ден. Съботният сутрешен митинг на Гражданска инициатива "България без дим" ще се проведе от 8.30 до 11 ч. на фонтаните на НДК, съобщиха за "Дневник" от общината.

По традиция ще се проведе гражданският протест, който започва в 18.30 ч. пред Министерския съвет, преминава през парламента, Орлов мост, НДК и партийните централи.

Водещи новини

Още новини