Плевнелиев: България може да се гордее с протеста си

  • 21 юни 2013 10:48

  • 8546
  • 96
Плевнелиев: България може да се гордее с протеста си
© Булфото

Протестите са мирни и демократични. България може да се гордее с толкова симпатичен протест, който казва много на политиците с начина, по който се прави, с визията, с отношението, с характера, дори със смелостта си. Това обяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след откриването на IX конгрес на Съюза на ветераните от войните в България.

По човешки съм разчувстван от този уникален протест. Гордея се с начина, по който хората го правят. Те отправят послания към всички политици и много се надявам да бъдат чути, обяви държавният глава.

Президентът призова политическите лидери да дадат пример с отношението си към държавата, правилата в нея и към различността на всеки. Това обяви той в отговор на въпрос как ще коментира скандиранията на "Врабча" 1 и коментарите на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа за допускане на анархия.

Според него не могат да бъдат обявявани за "лумпени" едни хора, които по възможно най-демократичен начин протестират и изразяват позицията си. Не може да обявяваме за криминално проявени десетки хиляди българи, които са отвън с децата и домашните си любимци, заяви държавният глава.

Всички представители в Консултативният съвет по национална сигурност се обединиха около принципа протестите да минават по мирен и демократичен начин, да се избягват всякакви ексцесии. Знаем колко е ценен и крехък вече етнорелигиозният модел и моделът на толерантност, с който ние толкова много се гордеем, каза Плевнелиев.

По думите му, още не е ясно кога ще бъде свикан следващ Консултативен съвет за национална сигурност. Той ще го на направи, след като се консултира с вътрешния министър, шефовете на служби и главния прокурор, тъй като не иска втори неефективен консултативен съвет като вчерашния, предаде репортер на novini.bg.
 

Последвайте канала на

8546 96

Свързани новини

Коментари 96

Добави коментар
Истината

2013.06.22 | 14:39

96
Аз съм деполитизиран човек - не ги искам нито едните, нито другите. Ситуацията не може да бъде по-прозрачна - имаме два протеста и две абсолютно различни реакции от телевизии и от нашия президент. През февруари, когато хората бяха недоволни от ГЕРБ този беше по-нисък от земята и с полуглас мънкаше, че видите ли, народът трябва да се успокои... А сега? Сега вече удряме противниковия лагер, Бойко му е казал каква да му е позицията и айде вече да се радваме на протестите и да хвалим протестиращите. Без коментар съм за една телевизия, която през февруари провокираше хората на улицата с агресивно поведение и смешни въпроси, а сега така им се радва, че репортерката още малко ще клекне и ще им направи по една френска любов. Но както каза един приятел - в тази държава и в тези среди вече са направени много такива. Надявам се някой ден да ни управляват стойностни хора и да не е нужно да се разделяме, все едно сме в гражданска война, а Плевнелиев... мисля, че на всеки е ясно кой му дава заповеди и за какъв президент става въпрос.
долу Герб и президента

2013.06.22 | 14:38

95
Много си прав - това нещастно президентче мери нацията с двоен аршин. През февруари мълчеше като гъз, а сега се надул и заставал зад протестите, с надеждата, че може да върнат любимата му партийка на власт. Заблуждаваш се Плевня - никога повече Герб, подавай си оставка, защото ти си президент само на герберите, но не и на народа!

2013.06.22 | 14:38

94
Не казвам че ГЕРБ са безгрешни и те си имат своите кусури и черни овце(Дянков,Найденов) но единствени ГЕРБ започнаха някаква борба със структурите и фирмите на БСП и ДПС но се видя че срещнаха як отпор по всички нива на държавата.Още в началото успеха им в борбата срещу БСП и ДПС беше спрян с гласуването на закон в края на мандата на тройната коалиция с който се предпазиха с амнистия и от наказателно преследване за извършените от тях безчинства.Всички фирми в енергетиката или друг сектор притежание на БСП и ДПС които бяха спрени да източват ДДС и да продължат с кражбата си понесоха огромни загуби започнаха да се обединяват в желанието си да премахнат правителство на ГЕРБ и че то е вредно за тях и трябва да падне.Затова започнаха война срещу ГЕРБ по всички нива на държавата(в парламента,в администрацията,в съдът, в полицията,в медиите и даже вътре в ГЕРБ)за да се предизвика падане на правителството.Войната с комромати достигна апогея си но рано или късно ще се разбере че повечето от тези компромати са кьорфишеци и са само за пред народа защото в съдът не им вършат никаква работа.Ако имаше нещо вярно в тях до сега и Цветанов и Борисов щяха отдавна да са в затвора защото те са хората които им мътят водата.Войната с компроматите продължава и в момента защото страхът от връщането на ГЕРБ на власт е голям.БСП винаги са използвали други да им вършат мръсната работа и това сега е Сидеров който само се мести като една цветарка от цвят на цвят и търси само изгодата.Добре че Борисов навреме се усети и махна тоя лудия от главата си защото с него само проблеми щеше да има и то не само в България ами и в Европа.

2013.06.22 | 01:59

84
Евтин и тъп гербав манипулатор, смешен си - едно вярно твръдение няма в цялото ти словоизлияние
Тихомир Андреев- Мелник

2013.06.22 | 09:43

93
Президента подкрепял протеста- всичко е ясно защо !!! Защо протестиращите никога не минават пред централите на : ГЕРБ ; РЗС и НФСБ ??? Вижте какъв безмозъчен президент имаме- който мисли народа си за ОВЦЕ. Президента още се надява,че с помощта на протестиращите ще събори Кабинета на Орешарски и ще върне ГЕРБ на власт-за да си скрие офшорните сметки
Noncho

2013.06.22 | 02:40

92
Плевнелиев директно излъга всички отричайки че има пари в офшорни сметки, а после се оказа, че бившата му жена има. Не сме толкова тъпи, че да не свържем 2 и 2.

2013.06.22 | 02:39

91
По-голям ПеДаЛ от ТОЯ НЯМЯ!!!!!
Гюро Михайлов

2013.06.22 | 02:39

90
"Пикантни" подробности започнаха да излизат от проверката на анкетната комисия в НС как е бил използван Авиоотряд 28 от бившия премиер Бойко Борисов. Освен интересни дестинации, като София - Рилски езера, до които са летели хора от кабинета на Борисов и негови верни авери, като Бистришките тигри, стана ясно, че услугите на въздушните таксита, както бяха наречени в медиите правителствените самолети, са ползвали и родни чалга звезди. Една от персоните, възползвали се от возилото на държавните ни мъже била фолк дивата Преслава. Хората, дето протестират наясно ли са, че протестират срещу нещо, което се опитва и ще пребори чалгизацията, мутрозацията и простотията, която ни заливаше четири години?

2013.06.21 | 16:09

16
Не са наясно,там е проблема.

2013.06.22 | 02:05

88
Аз питам защо беше нужен този цирк който Волен направи .Каква му беше целта да саботира консултативният съвет ли?По коя заръка? На новите му господари ли?Хич не е луд много добре си направи циркаджилъка и постигна целта си.

2013.06.22 | 02:05

89
Да не би Волен да вижда президентчето всеки ден, че да може да му задава подобни въпроси. Вас не ви ли интересува отговора на тези въпроси или е важно протокола да върви и всички да са доволни от безсмислените си съвещания, където само се хаби ресурс и време.

2013.06.22 | 02:03

85
НА ПЛЕВЕЛА ДНИТЕ МУ КАТО ПРЕЗИДЕНТ СА ПРЕБРОЕНИ!!! КАК СМЕЕ ДА ОТЪЖДЕСТВЯВА 7,3 МИЛИОННА БЪЛГАРИЯ С ПРОТЕСТА НА 10 000 ЛУМПЕНИ, ОТ КОИТО ПОЛОВИНАТА ПЛАТЕНИ, ДОКАРАНИ С АВТОБУСИ ДО СОФИЯ!!!

2013.06.22 | 02:05

87
Сега за събота и неделя тръгват за София над 10 автобуса от Монтана с платени лумпени на деб.елата Фидосова, за да се включат в протеста. От къде толкова пари у тая свиня тлъста?

2013.06.22 | 02:04

86
Някой може ли да обясни моника паси (соло-мончо) какво търсеше на протеста преди 3 дни? Че нещо много бавно загрявам?!? Има го на видео!

2013.06.22 | 01:03

83
Плевнята как се насра не знам направо се изкефих максимално може и да го обявявате за луд Волен обаче едно е вярно, че на никой от останалите не му стискаше да попита направо невестулката Плевнелиев за крадените пари защо ли а ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини