Станишев: Обществото ни се събуди

  • 21 юни 2013 11:56

  • 14532
  • 170
Станишев: Обществото ни се събуди
© Булфото

"В момента България се намира в процес на трансформация и на освобождение от 4-годишно авторитарно управление, четири години, през които имаше един командир, който командваше всичко, и управляваше държавата в интерес на една малка група от хора",  заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, лидер на Българската социалистическа партия (БСП) и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), на конференция на жените-социалистки от ПЕС.

Станишев се обърна към председателя на групата на жените от ПЕС Зита Гурмей с думите – „Зита, ти винаги се намираш на най-горещите точки по света. Е и тук не е само топлата температура, но е нажежена и политическа обстановка”.

„През февруари тази година, след три години подтискане, обществото ни се събуди и се случи ефектът на ”тенджерата под налягане” - след огромен натиск всичко избухна. Над 150 000 български граждани излязоха на улиците. Началният тласък за тези протести бяха цените на тока, но истинският мотив бе усещането за липса на държавност”, отбеляза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

По думите му, от тогава до сега българското гражданско общество е будно и казва, че всяка грешка и всяко неотчитане на общественото мнение ще предизвика нужната реакция. „Това е ясно послание към новото правителство. Този урок беше отчетен от правителството, от министър-председателя, последваха бързи корекции, ясни позиции. Най-важното сега е новото правителство да работи за хората”, посочи още лидерът на ПЕС и на БСП.

Като предприети мерки от страна на кабинета „Орешарски” Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на посочи приетия от Народното събрание план за действие на правителството, който включва спешни мерки за хората, за бизнеса и за укрепването и развитието на демократичните институции. „Този план няма да е лесен, защото бюджетът е сринат, няма резерви и се изисква много ясна воля срещу контрабандата и срещу източването на бюджета”, коментира още Станишев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
14532 170

Свързани новини

Коментари 170

Добави коментар
Тодор Живков

2013.06.23 | 08:57

170
Само чист комунизъм ще оправи България за отрицателно време, но не БСП, а комунизъм като преди 1989г. Железен режим, затваряне на границите, държавен преврат с помоща на народа и армията и вкарване на всички олигарси в лагерите и затворите, както и изземването на имуществото им в полза на държавата !

2013.06.23 | 08:56

169
Абе вие, които искате да се върне комунизма, сляпи ли сте за това, което се случва в Китай и Северна Корея? Как можете да искате такова нещо да ни сполети? Не виждате ли, че комунизмът е една абсолютно неработеща система, която цели да оцелее на всяка цена, лицемерие и безчовечност! Не знам що за хора сте вие и на кой свят живеете!

2013.06.23 | 08:56

168
Така е Сергей, обществото се събуди, но ТИ СПИШ още. Спиш и сънуваш златните години на далавери и изобилие. Време е да се събудиш . . . другарю !
БЪЛГАРИН

2013.06.23 | 08:56

167
Най-лошия комунизъм пак е по-добре от всекидневните самоубийства и олигахското управление. Иначе комунизма измислен от Маркс в чисттия си вид е отлична система, за съжаление обаче в последствие го преобразяват на Тоталитаризъм, което вече е познатия модел и не е добре

2013.06.23 | 08:55

166
Комунизъм в чист вид няма, той винаги си е бил един и същ; изглеждал е чист, защото на думи всичко звучи добре, но когато се приложи на практика се вижда има ли стойност нещо или няма. Защо не вземете да прочетете и да се поразтърсите малко да видите колко хора са загинали по време на този абсурден режим и колко много хора в България още плачат и страдат за това, че дори не знаят къде са тленните останки на близките им?!

2013.06.22 | 16:39

165
Миризливи цървули, няма да пращате хора с таблети да ровят на хората които постват в рутерите и в домашните им мрежи. Щото следващия път ще го хвана тоя, ще му навия таблета на руло, ще му го пъхна в задника и после ви почвам по веригата нагоре, боклуци! Ясно!?

2013.06.22 | 11:59

164
Ахххххххххх ,че нагли комунисти! Абе вие не разбрахте ли ,че ако никои не е избрал ГЕРБ,най-малко са избрали вас.Комунистите дойдохте на влас с измама .ВЪРВЕТЕ СИ БЕ!НЕ ВИ ИСКАМЕ.НЕ ИСКАМЕ ВИДЕНОВА ЗИМА!

2013.06.22 | 11:59

163
Не казвам че ГЕРБ са безгрешни и те си имат своите кусури и черни овце(Дянков,Найденов) но единствени ГЕРБ започнаха някаква борба със структурите и фирмите на БСП и ДПС но се видя че срещнаха як отпор по всички нива на държавата.Още в началото успеха им в борбата срещу БСП и ДПС беше спрян с гласуването на закон в края на мандата на тройната коалиция с който се предпазиха с амнистия и от наказателно преследване за извършените от тях безчинства.Всички фирми в енергетиката или друг сектор притежание на БСП и ДПС които бяха спрени да източват ДДС и да продължат с кражбата си понесоха огромни загуби започнаха да се обединяват в желанието си да премахнат правителство на ГЕРБ и че то е вредно за тях и трябва да падне.Затова започнаха война срещу ГЕРБ по всички нива на държавата(в парламента,в администрацията,в съдът, в полицията,в медиите и даже вътре в ГЕРБ)за да се предизвика падане на правителството.Войната с комромати достигна апогея си но рано или късно ще се разбере че повечето от тези компромати са кьорфишеци и са само за пред народа защото в съдът не им вършат никаква работа.Ако имаше нещо вярно в тях до сега и Цветанов и Борисов щяха отдавна да са в затвора защото те са хората които им мътят водата.Войната с компроматите продължава и в момента защото страхът от връщането на ГЕРБ на власт е голям.БСП винаги са използвали други да им вършат мръсната работа и това сега е циркаджията Сидеров който само се мести като една цветарка от цвят на цвят и търси само изгодата.Видяхте как в услуга на БСП и ДПС се направи на луд и всячески гледаше да провали консултативният съвет при президента.Добре че Борисов навреме се усети и махна тоя лудия от главата си защото с него само проблеми щеше да има и то не само в България ами и в Европа.
DRILL

2013.06.22 | 11:59

162
БРАВО СЕРГО, ОБИЧАМЕ ТЕ!
A

2013.06.22 | 09:36

133
Алооо ! Старческото отделение у Карлуково.Спираме ви интернета !
Притча за добрите комунисти

2013.06.22 | 11:58

161
Само линчуваният комунист е добър комунист!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини