Плащаме телефоните на 3000 служители на МВР

Булфото
share

В тази сметка обаче не влизат разговорите на военните и на МВР.

По данни на трите мобилни оператора с най-големи преференции говорят в МВР и техните роднини. Става въпрос за 65 000 мобилни номера, съобщи бТВ.

С пари на данъкоплатеца от бюджета МВР плаща сметките на 3 000 свои служители. Останалите 62 000 си плащат разговорите и абонаментните такси от собствения си джоб. Единствената преференция е, че полицаите говорят с колеги и роднини напълно безплатно.

20 000 военни и техни роднини също говорят безплатно, но Министерството на отбраната плаща сметките само на 1500 души. Мобилните оператори, за да привлекат към себе си една институция, се принуждават да правят все по-големи отстъпки като безплатни минути и по-ниски цени на разговорите.

Един чиновник в администрацията на месец прави сметка за GSM средно около 12 лева. Колкото по-високо си в йерархията, толкова по-голям лимит за раговори имаш.

За разговори през стационарните служебни телефони държавата миналата година е платила почти 17 милиона лева. Затова кабинетът планира след 2013 г. да свърже всички институции с IP телефони. Разговорите между администрация и общини пък ще са напълно безплатни и ще минават през изградените от държавата собствени магистрали от оптични кабели.

Водещи новини

Още новини