До 40 градуса в сряда

Интернет
share

През нощта ще бъде ясно и топло. През по-голямата част от деня - слънчево и горещо. Дневните температури ще достигнат 35-40 градуса. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, до умерен.

По-късно след обяд над Западна България, а към полунощ срещу четвъртък над централните и североизточните райони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност.

На места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Интензивни ще са преваляванията привечер и около полунощ срещу четвъртък в отделни райони на Северна България и в планините. Ще има условия и за градушки. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли и още ще се понижава. По Черноморието ще бъде слънчево с високи температури - максималните до 30-33 градуса.

Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода от 26 градуса край Шабла, до 28 градуса край Бургас. Вълнението на морето ще бъде до 1 бал, привечер по южното крайбрежие ще се усили. Над планините ще бъде твърде топло с температури на 1200 метра - около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

Водещи новини

Още новини