Иван Гарелов за атентата в Бургас: Въпросът е политически

share

"Натискът върху България да посочи "Хизбулла" го има отдавна", съобщи в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Иван Гарелов.

Като пример за това той даде посещението на Бойко Борисов в САЩ при президента Барак Обама. По думите му, независимо, че това се отрича, според него точно темата за атентата в Сарафово е била причината Обама да наруши всички правила.

Гарелов отбеляза, че не на 100% "Хизбулла" е виновна за терористичния акт в Бургас и поясни, че в доклада за него е записана думата "предполагаем".

Арабистът Владимир Чуков пък отбеляза, че днес президентът Росен Плевнелиев изобщо не е споменал името на шиитската групировка, а само е казал, че по случая с атентата в Бургас има напредък. Това според него е знак, че Плевнелиев се разграничава от тезата.

Според Чуков, атентатът, станал на 18 юли на летището в Сарафово, не е повод за нова война. Гарелов също каза, че след новината за "Хизбулла" не се очаква утре да започнат да падат бомби.

"Въпросът с атентата е политически", заяви още Иван Гарелов.  Чуков до подкрепи и каза, че над правото има политика и позицията на нашето правителство е изключително трудна

Водещи новини

Още новини