Юн Сук-йол нареди незабавно да изпратят военни самолети за евакуирането на южнокорейските граждани от Израел

  • 02 октомври 2024 12:11

  • 143
  • 1
Юн Сук-йол нареди незабавно да изпратят военни самолети за евакуирането на южнокорейските граждани от Израел
© Getty Images, архив

Южнокорейският президент Юн Сук-йол нареди незабавно да бъдат изпратени военни самолети за евакуирането на южнокорейските граждани от Израел и други части на Близкия изток на фона на ескалиращото напрежение в региона, съобщи Ройтерс.

Юн Сук-йол заяви, че безопасността на гражданите на Южна Корея в Близкия изток е основен приоритет и трябва да се вземат всички необходими мерки за това. Външното министерство на Южна Корея призова своите граждани незабавно да напуснат Израел и Ливан.

Израел, Ливан и Иран: Ситуацията в Близкия изток

Данни на правителството в Сеул за 2023 г. показват, че в Израел живеят 572 южнокорейци, включително постоянно пребиваващи и притежатели на израелски паспорти, а в Ливан са 214.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
143 1

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.02 | 12:21

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини