Европа дава 227 млн. лв. на Варна

share

През тази година общините във Варненския регион ще работят по различни проекти на обща стойност над 227,3 милиона лева, съобщи областният управител Коста Базитов. Част от тях са спечелени през минали години, но дейностите още не са приключени.

Губернаторът уточни, че най-големите проекти са по оперативните програма "Регионално развитие" и "Околна среда", като инвестициите са насочени основно за подобряване на инфраструктурата. Най-големи суми трябва да усвои община Варна. Нейните проекти са на стойност над 162,6 милиона лева. На следваща позиция е Провадия. Общината е спечелила проекти за 19,7 милиона лева. В Бяла трябва да бъдат усвоени 18,8 милиона лева, а в Аксаково - 14,4 милиона. Най-малко проекти има община Ветрино. Там инвестициите ще бъдат около 608 хиляди лева.

Управителят на Областния информационен център във Варна Виктория Николова допълни, че по-малките общини в региона имат спечелени проекти и по Програмата за развитие на селските райони. Те са одобрявани в периода 2009-2012 година и са на обща стойност 39 милиона лева.

Водещи новини

Още новини