Съдът на ЕС отмени изискването за връщането на камионите на всеки 8 седмици

  • 04 октомври 2024 15:47

  • 1000
  • 1
Съдът на ЕС отмени изискването за връщането на камионите на всеки 8 седмици
©

След 4 години непрекъсната работа, днес Съдът на Европейския съюз отмени мярката, касаеща връщането на камионите до мястото им на регистрация на всеки 8 седмици.

Това е сериозен успех за целия транспортен бранш. Решението на Съда на ЕС отхвърля исковете за почивка в кабината и командироването. В контраст на това решение, Съдът анулира изцяло разпоредбата за камиона и приема, че институциите не са направили задълбочен анализ за последиците от така наложената мярка, приемайки аргументите на доклада на Съюза на международните превозвачи от 2019 г. 

Николай Рашков: Трябва да защитим правата на българските превозвачи

Съдът взе справедливо решение и не смята, че камиона е обвързан със социалните права на шофьора. Също така, той дефинира ясно и връщането на шофьора, а именно, че той е свободен да почива където пожелае и не е ограничен само в оперативния център на фирмата-превозвач или домашният си адрес, каквато беше интерпретацията на Европейския парламент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1000 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.04 | 15:55

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини