80 полицаи дежурят на изходите на София

Архив
share

Около 80 служители на КАТ са на пост около изходите на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес през целия ден се забелязваше засилено присъствие на катаджии и в района на “Цариградско шосе” и Центъра на столицата.

По данни на КАТ от днес се очаква около 300 000 коли да напуснат столицата заради Коледните и Новогодишни празници.

Същевременно движението в Североизточна България постепенно се нормализира, след като снегът прекъсна основни пътни артерии и тока в няколко селища в района.

Следобед бяха отворени основните пътища Шумен –Варна и Бургас-Варна.

От Агенция „Пътна инфраструктура” съобщават, че са отпаднали ограниченията за движение на товарни автомобили около Пампорово.

Трафикът в посока Кулата се засили в късния следобед. Въпреки натовареното движение напрежение на пътя нямаше. От рано тази сутрин пътни и гранични полицаи бяха мобилизирани по международния път за Кулата. И в следващите празнични дни засилено полицейско присъствие ще има в проблемните участъци.

С цел облекчаване на трафика, тежкотоварните автомобили бяха отбивани от пътя за времето от 16:00 до 22:00 часа. Забраната ще продължи и утре, но в друг часови пояс - от 08:00 до 12:00 часа на обяд, когато се очаква да бъде пикът на пътуващите.

На граничен пункт Кулата-Промахон работят всички налични трасета.

В следващите часове всички основни пътища в страната трябва да бъдат отворени и обработени, обещават от регионалното министерство.

Водещи новини

Още новини