Намаляват такса смет в Кюстендил

share

От 1,5 промила на 1,4 промила се намалява таксите за битови отпадъци за жилищни имоти на физически лица, това бе гласувано на последната сесия на Общински съвет - Кюстендил.

Намалява се и таксата за битови отпадъци за фирми, на които таксата им се определя на базата на данъчна оценка. Досега размера бе 6 промила, а сега става 5,5 промила, информира Дарик.

"Променена е възможността за освобождаване от такса битови отпадъци за жилища, които не се ползват през годината. Досега това бе само за жилища в града, това обаче вече става за цялата община, включително и за нежилищни имоти на юридически лица", каза зам.- кметът Надя Каратова.

"Всички декларации, които се подаваха до момента по отношение такса битови отпадъци било за освобождаване, било за съдове за смет и ли за полиетиленовите торбички до сега се подаваха до 30 ноември. Голяма част от хората обаче се сещат в края на годината, за това и променихме срока на 31 декември. Понеже наредбата е приета сега всички декларации за догодина ще се подават до края на януари", заяви Каратова.

Наемателите на общински жилища ще плащат такса битови отпадъци по 14,90 лв. на един човек.

Водещи новини

Още новини