Плевнелиев: Майките са добре осигурени

share

В първата година след раждането майките получават голяма част от заплатата си и са добре осигурени. Така президентът Росен Плевнелиев коментира сумата от 240 лева, която се дава на жените като обезщетение за отглеждане на дете през втората година.

По думите му правителството иска да се построят нови детски градини и по този начин да се стимулира повече заетост и по-ранно връщане на работа. Според него увеличаването на парите за майките и това с колко трябва да се вдигнат е въпрос, който подлежи на повече дебати.

„В първата година майките са добре осигурени, тъй като получават една голяма част от заплатите си. Това е добро решение за първата година. Предполагам, че правителството иска, включително и чрез идеята на финансовия министър да се построят нови детски градини, да се стимулира повече заетост и по-ранно връщане на работа", сподели президентът.

Плевнелиев коментира нормативните промени в образованието и посочи, че с тях страната ни ще опита да се позиционира като добро място по пътя на фабриките, технологиите и инвестициите.

Миналият век принадлежеше на финансистите и юристите, сега е времето на инженерите, подчерта Плевнелиев. Трябва да знаем, че не самолетите и подводниците, а иновациите са оръжията на 21 век. Държавите са силни, когато са позиционирани по пътя на идеите и технологиите, каза още държавният глава.

Водещи новини

Още новини