Новолуние във Везни и частично слънчево затъмнение

  • 02 октомври 2024 16:30

  • 458
  • 0
Новолуние във Везни и частично слънчево затъмнение
© Getty Images архив

Новолунието във Везни на 2 октомври съвпада с частичното пръстеновидно слънчево затъмнение. Това рядко събитие носи специална енергия на ново начало, баланс и хармония. Това новолуние има енергията на Везни, така че промените са свързани най-вече с връзки, отношения, партньорства, договори, бракове, справедливост...

Символът на знак Везни е везната на справедливостта, което ни напомня, че областите в живота ни изискват баланс. Слънчевото затъмнение, което се случва в същия ден, също повишава енергията на новолунието с няколко степени. Тъй като това астрологично събитие може да бъде много силно, най-добре е да изчакате малко, преди да предприемете действия и да видите къде животът ще започне да се променя.

Обичайната психо-емоционална тревожност, характерна за повечето хора в този период, ще се отрази най-силно на кардиналните знаци – Рак, Овен и Козирог. Те ще бъдат в зона на емоционална турбуленция, могат да вземат грешни решения и ще реагират бурно на всякакви изявления или събития. По време на затъмнението не се препоръчва да се вземат важни решения.

От друга страна, затъмнението и новолунието носят магическата енергия на промяната, особено за Близнаци, Лъв, Стрелец, Водолей и Везни. Ако сте един от тези знаци, това е моментът да преоцените вашите взаимоотношения, творчески проекти и лични цели. Пръстеновидното слънчево затъмнение ще отвори вратата към по-дълбоко разбиране и личностно израстване, възможност да се поставят нови цели, особено в сферата на сътрудничеството и любовта. Тази промяна може да донесе усещане за обновяване и магическо просветление, както в личните, така и в социалните взаимодействия.

Хороскоп за октомври

За Везните това затъмнение има особено значение, тъй като се случва в техния знак, носейки огромно количество енергия и импулс за лична трансформация. Този период бележи ново начало, идеалното време за определяне на намерения и фокус върху това, което наистина искат от живота. Везните ще бъдат водени от енергия, която набляга на баланса, взаимоотношенията и красотата.

Новолунието се случва в 21:49ч, последвано от затъмнението. Комбинацията от новолуние, което символизира нови цикли, и слънчевото затъмнение, което осветява пътя на промяната, представлява идеалното време за интроспекция, трансформация, насърчава самоизследването и проявление на желанията.

Добре е да се оттеглите във вътрешното си светилище. Поставете духовното си израстване на първо място и се опитайте да не бъдете въвлечени в мисли за материалния свят. Това е момент на уединение и самоусъвършенстване. Вслушайте се в интуицията си.

Животът е направен от красиви моменти, така че практикувайте да намирате радост в простите неща. Новолунието ви насърчава да разширите идеите, които вече имате. Ако сте готови да подхранвате начина, по който растете и отваряте ума си, това може да има много добри последици за вас.   

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
458 0

Свързани новини

Водещи новини