Пускат допълнителни автобуси по празниците

share

Допълнителни автобуси за коледните и новогодишните празници ще бъдат пуснати за цяла България, съобщи председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова.

„Между Коледа и Нова година много хора си обединяват празниците. Очаква се на 21 и 22 декември да бъде най-големият трафик за Коледните и новогодишни празници, а на 2 януари да бъде прибирането", обясни тя пред Фокус.

Топалова прогнозира, че от автогара София заминаващите автобуси за един ден ще стигнат до 500. "Сега в момента са около 300 - значи почти двойно ще бъде увеличението", каза още шефката на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

Хората още не са започнали да купуват билети за празниците. "Пътниците да си вземат билети по-рано, за да избегнат изнервената обстановка и да си прекарат добре празниците", призова тя. „Всички фирми са подготвени за зимните условия и се надяваме и пътищата да бъдат отворени, т.е. автобусите да не стоят пак по 12 часа на някой тунел - този път очакваме да хващат снежинките във въздуха", каза още Топалова.

В България спадът на пътническите превози се дължало на икономическото състояние на страната. Имало ръст при международните превози, защото самолетните компании не могат да поемат големия пътникопоток.

„Това са хора, които потенциално отиват, прибират се - студенти, ученици, хора, които си търсят работа извън страната, защото тук не могат да си намерят - всеки иска да си опита късмета някъде. В момента има повече желаещи да пътуват в чужбина, отколкото в България, тъй като у нас няма заплащане", коментира Топалова.

Водещи новини

Още новини