Калин Стоянов: Според колегите от „Пожарна безопасност”, причината за пожара в Банкя, е незагасена цигара

share

В днешния ден се получава сигнал за възникнал пожар. Идвайки на място колегите от „Пожарна безопасност” успяват да изведат три от лицата, които са вътре. Може би са пациенти, плюс две жени, които се водят санитарки и един човек, който е загинал, вследствие на пожара. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в Банкя, където днес в дом за възрастни възникна пожар, при който загина човек, а трима други пострадаха.

„Относно това какви дейности са извършени тук от страна на контролните органи. Има извършени няколко проверки от страна на Национална агенция по приходите и от Агенция за социално подпомагане. В резултат на техните проверки и констатации има изпратени документи до Прокуратурата за това, че има установени административни нарушения. Материалите, преписката от Прокуратурата е пристигнала в структурите на министерството преди две седмици. В рамките на тези две седмици, колегите са изпълнили почти всичко по указанията. Преписката още е в срок. Това мога да кажа към момента”, обясни той.

„Тепърва ще стане ясно този незаконен дом за стари дом нерегламентиран под каква форма е функционирал – фондация ли е бил, някаква друга организация ли. От първоначалните данни и от близки роднини на пациенти, те казват че са плащали месечни такси, за които не са получавали документ. МВР не е структурата, която може да затваря един такъв дом”, уточни Стоянов.

Нелегално работи обектът в Банкя, в който един човек загина при пожар

Той отново подчерта, че е имало констатирани административни нарушения.

Според колегите от  „Пожарна безопасност”, причината за пожара е незагасена цигара, каза вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини