Киев: Създаваме буферна зона в руската Курска област

  • 14 август 2024 22:54

  • 509
  • 18
Киев: Създаваме буферна зона в руската Курска област
© Getty images (архив)

Високопоставени представители на Киев обявиха днес, че Украйна създава "буферна зона" в руската Курска област и планира да организира доставянето на хуманитарна помощ и отварянето на коридори за евакуация на мирни жители в двете направления - и към Русия, и към Украйна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14300

Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога се срещна с висши длъжностни лица, за да обсъдят хуманитарната ситуация и евентуалното установяване на военна администрация на териториите, завладени от украинските части при трансграничното им настъпление, започнало на 6 август.

"Нашият военен план е да отворим хуманитарни коридори за евакуация на мирни жители и по посока Русия, и по посока Украйна", написа вицепремиерът Ирина Верешчук в приложението "Телеграм".

Киев планира да уреди достъп на международни хуманитарни организации, сред които най-вероятно ще влязат Международният комитет на Червения кръст и ООН, заявиха представители.

"В "буферната зона" ще бъдат осигурени храна, лекарства и други неща, необходими за мирното население", заяви омбудсманът на Украйна Дмитро Лубинец в "Телеграм". Той добави, че "е участвал в заседание с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, по време на което са били обсъдени стабилизиращи мерки в Курска област".

Омбудсманът каза, че докато упражнява правото си на самоотбрана по силата на Чл. 51 от Хартата на ООН, Украйна има право не само да се защити, но и да се съобрази с всички международни конвенции и изисквания на международното хуманитарно право. "За нуждите на самозащитата нашите военни създадоха "буферна (санитарна) зона" в Курска област", написа в "Телеграм" Лубинец.

Зеленски заяви, че украинските сили "спазват стриктно" международните конвенции и хуманитарното право.

"Безопасност, хуманитарна помощ, установяване на военна администрация, ако е необходимо", написа държавният глава в приложението "Телеграм", публикувайки видео от заседанието си с високопоставени представители на Киев.

Украйна каза днес, че нейното трансгранично настъпление е достигнало до два километра навътре в руската Курска област от началото на деня и че войските са изтласкали окончателно силите на Москва от пограничния руски град Суджа.

Месеци наред руските сили обстрелват пограничните украински области от близки до тях свои територии, включително и от Курска област.

Владимир Путин: За съжаление Русия трябва да защитава своя народ с оръжие в ръце

"Създаването на буферна зона в Курска област е стъпка, която има за цел да защити нашите погранични населени места от всекидневни вражески атаки", написа министърът на вътрешните работи Игор Клименко в "Телеграм".

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 използва същата терминология по отношения на новия фронт, открит от руските сили в североизточната украинска Харковска област през май тази година.

Междувременно руски дрон е атакувал превозно средство на военномедицински батальон в Харковска област, като са убити двама медици, а ранени - още трима души, съобщи областната полиция.

Ударът е нанесен в населеното място Бели Колодез (Билий Колодяз на украински език), уточни в социалната мрежа "Фейсбук" Сергий Болвинов, началник на следствения отдел на регионалната полиция.

Медиците са убити в превозното средство на батальона, а тримата ранени са мирни граждани, които са се движили с автомобил наблизо.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
509 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар

2024.08.15 | 00:22

18
УДРЯИТЕ БРАТУШКИ, БЕЗМИЛОСТНО УДРЯЙТЕ, ИЗЧИСТЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА НАТОВСКАТА И УКРОФАШИСТКАТА ГАД, БЪЛГАРИЯ Е С ВАС !!!!!!

2024.08.15 | 00:22

17
ПОКЛОН ПРЕД БРАТУШКИТЕ НИ, ЧЕ ОТНОВО СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ФАШИЗМА! СЪРЦАТА НИ ТУПТЯТ В ЕДНО ЗА ПОБЕДАТА! РУСИЯ ОТНОВО ЩЕ СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ АЛЧНАТА И ПРОДАЖНА ГАД! ДАВАЙТЕ БРАТУШКИ! БЪЛГАРИЯ Е С ВАС!

2024.08.15 | 00:21

16
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ!

2024.08.14 | 23:35

10
БРАТУШКИТЕ СТИГНАХА НА 11 КМ ОТ ПОКРОВСК .. И ИЗЛИЗАТ В ТИЛА НА ВЕРМАХТА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ ..... СЛЕД АВАНТЮРАТА В К,УР,С,КА ОБЛАСТ , СЕГА АКО ВЕРМАХТА РЕШИ ДА ПРАТИ ПОДКРЕПЛЕНИЯ ТРЯБВА ДА ДАДАТ НА РУСНАЦИТЕ ГРАД СУМА И ГРАД ХАРКОВ .... И ТОВА НЕ Е ЦЯЛАТА БЕДА ... ОТ ДОЛНАТА СТРАНА НА МЕНГЕМЕТО - В ЗАПОРОЖКА ОБЛАСТ , РУСНАЦИТЕ СА СТРУПАЛИ 40 000 ЩИКА КОИТО САМО ЧАКАТ КОМАНДА ФАС ЗА ДА ПОЧНАТ ДА НАТИСКАТ ОТКЪМ ЗАПОРОЖИЕ ТО , НАГОРЕ КЪМ ГРАД ЗАПОРОЖИЕ:))
Ха, ха, ха

2024.08.14 | 23:59

15
По-тъпа и малоумна ПР аксиця за избиване на десетки хиляди укро-нацисти няма. По-голям укроубиец от зеленото, бункерно жуже, нашмърканяка зельоний няма. Навлизането на тероситите нацисти в руска земя е като гащник да влезе да тършува в апартамента на Майк Тайсън... ще тършува няколко мига, докато не го докопа. Същото стана и с нацистката сган, отидоха да си правят селфита с бандера.
Ха, ха, ха

2024.08.14 | 23:56

14
К,у,р,с,ката операция на Зеленски първо място за най-глупава в световната история.

2024.08.14 | 23:44

12
Всички укри нацисти, французи, поляци, румънци, американци и грузинци навлезли в руска територия с оръжие в ръка ще имат възможност за миг да си видят вътрешностите преди да заминат при Бандера в резултат на използваните вакуумни боеприпаси. Мирното население е евакуирано, за да се подготви територията за вакуумните фойерверки.
Ха, ха, ха

2024.08.14 | 23:56

13
К,у,р,с,ката операция на Зеленски първо място за най-глупава в световната история.

2024.08.14 | 23:39

11
Бързо санкции срещу украйна! Зеленски в Хага! Пратете оръжие на Русия!

2024.08.14 | 23:31

9
Терористи, фронтът е на друго място.
isabella ethan

2024.08.14 | 23:20

8
Съжалявам, че пуснах това онлайн, но нямам друг избор, освен да изпълня обещанието си към д-р APATA, мощният заклинател, който ми помогна да върна бившия си съпруг, който вече го нямаше две седмици, без да се сбогува с мен. толкова болезнено преживяване за мен, защото той е първата ми любов и животът ми се върти около него, но когато той ме напусна заради друга жена, пролях сълзи и опитах всичко, за да го забравя, но дълбоко в сърцето ми беше толкова невъзможно, защото го обичах толкова много въпреки болката, от която страдах. Една вярна вечер прочетох коментар за д-р APATA, мощен заклинател, който може да помогне да върне бивш любовник или да събере разбит дом и много повече, в началото беше като шега, защото никога не съм вярвал в магия. и д-р АПАТА ми се доказва, като връща съпруга си вкъщи след два дни любовна магия върху съпруга ми. благодаря ви д-р АПАТА, че ме направихте отново пълноценна жена и върнахте изгубения ми любовник, ще продължа да споделям това, за когото може да е важно да оправя всичко в брака, вместо да споделям сълзи или да преживявам инфаркт, просто любезно свържете се с д-р APATA НА неговия електронен адрес за контакт по-долу (drapata4@gmail.com), просто се свържете с него и вижте какво може да направи. Можете също да се обадите на WhatsApp чрез неговия номер +447307347648. Успех на вас, които някога давате този опит. поздрав! Просто се свържете любезно с д-р APATA на неговия имейл адрес за контакт по-долу (drapata4@gmail.com), просто се свържете с него и вижте какво може да направи. Можете също да се обадите на WhatsApp чрез неговия номер +447307347648, успех
Ха, ха, ха

2024.08.14 | 23:06

4
Всички блогъри донасят, че край селата Озерки и Гири останалите без храна и патрони укропитеци са се разбягали, тоест целия Южен фронт на тази НАТОвска агресия се е сринал позорно. Навсякъде видеа с изоставените машини на агресора, а руснаците са влезли чак в Сумска област на НАТО. Резила на агресора е тотален, за разлика от Наполеон и Хитлер НАТО започва да капитулира на руска земя на 5-тия ден хахахаха
Ха, ха, ха

2024.08.14 | 23:09

7
Няма да отстъпят укролайната никой няма да ги пусне обратно ,ще изгният там където не им е работата

2024.08.14 | 23:07

5
Истината за катастрофата на Украйна не може да се скрие ! Капитулацията на агонизиращата фашистка държава и победата на РУСИЯ са близки и неизбежни !
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.08.14 | 23:08

6
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини