Вътрешният министър: Убеден съм, че днес връщаме на жителите на Копривщица чувството за сигурност и за справедливост

  • 14 август 2024 19:23

  • 273
  • 1
Вътрешният министър: Убеден съм, че днес връщаме на жителите на Копривщица чувството за сигурност и за справедливост
© Булфото (архив)

За мен е огромна чест днес да съм сред вас по такъв прекрасен повод, заяви министър  Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните по време на церемонията по откриването на полицейския участък в Копривщица, предаде бТА.

 Той уточни, че възстановяването на структурата е осъществено с негова заповед и припомни, че за съжаления тя бе закрита по време на неуспялата преди две години реформа на тогавашния вътрешен министър, когато  хората се простиха с много полицейски участъци, управления, групи за охрана на държавната граница и гранични полицейски участъци.

„Считам, че с възстановяването на полицейския участък в Копривщица значително ще скъсим времето, за което служителите ще могат да реагират при получаването на сигнали за нарушаване на обществения ред. Това е и акт, с който се надяваме да върнем чувството за сигурност, спокойствие и най-вече за справедливост сред гражданите на града“. Вътрешният министър не скри очакванията си към колегите максимално бързо да оправдаят доверието, което им се дава. Измерението за това ще е в намаляването на броя на престъпленията и вдигането на коефициента на разкриваемост.

На официалното откриване присъстваха заместник министрите Тони Тодоров и Стоян Темелакиев, главният секретар на МВР гл.комисар Димитър Кангалджиев, директорът на ОДМВР-София ст. комисар Тихомир Ценов,  директорът на РДПБЗН ст. комисар Георги Иванов, Мария Тороманова, кмет на община Копривщица, заместникът ѝ Веселин Янкулов, представители на общинската администрация. Министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните отговори и на поставени от журналистите въпроси по актуални теми. Той уточни, че в днешния ден служители на ГДБОП, на ГДЖСОБТ и на ОДМВР-Кърджали оказват пълно съдействие на провежданата от Комисията за противодействие на корупцията акция. Извършват се много претърсвания на различни адреси в София и в страната.


Министърът на вътрешните работи потвърди информацията за възникналия пожар в хоспис в Банкя, при който е загинал човек и уточни, че ще може да даде повече подробности когато на място се запознае със ситуацията.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните е възстановен Участък „Полиция“ – Копривщица. Той бе закрит през 2022 г. на основание провежданите тогава структурни реформи.

Със своята богата историческа традиция Копривщица е притегателна туристическа дестинация, затова и възобновяването на дейността на полицейския участък е от ключово значение за осигуряването на спокойствието на жителите и гостите на общината. Полицейският участък, който е част от структурата на РУ-Пирдоп, обслужва територията на община Копривщица, чието население е малко над 2300 души според последното официално преброяване, и е най-отдалечената – на близо 90 км от административния център.

Съставът на участъка включва началник, полицейски инспектор и двама младши полицейски инспектори, а по утвърден график територията се обслужва от автопатрули на РУ-Пирдоп.

Министър Калин Стоянов с отличие от БАН

Последвайте канала на

Novini.bg
273 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Снежко Снежев

2024.08.14 | 21:12

1
Да те е@а у помияра... откривал участък за милиционери... да ви е@а майчицата малоумници:)))!

Добави коментар

Водещи новини