Пожар гори на километър от българо-турската граница

Булфото
share

Пожар гори на територията на Турция, на километър от българската граница в района на Малко Търново. Това съобщи  служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който посети вилна зона "Дондуково" край село Златосел, съобщава БТА. 

Той посочи, че на мястото вече има изпратени екипи на пожарната и горските стопанства. Надявам се, че колегите ще овладеят ситуацията, ако не, ние ще посрещаме огъня, посочи Стоянов.

Министърът коментира, че обстановката почти в цяла България се нормализира. Все още бушува пожарът на гръцката граница, но там има овладяване на ситуацията и на фронтовете.

В разговор с гръцкия посланик Стоянов е обсъдил помощ по Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Ситуацията е тежка и в България, но ние имаме готовност да изпратим 15 служители на пожарната с два противопожарни автомобила, каза министърът. Служителите са в готовност и от днес и се намират на територията на Благоевград. 

Ситуацията във вилна зона „Дондуково“ е изключително спокойна. Пожарът е локализиран. Пожарникари и горски ще дежурят през целия ден и през нощта.

В Гърция горят блокове и къщи, страната зове Европа за помощ

"Искрени благодарности на пожарникарите, горските, военните и доброволците. Моментът да им благодаря и да компенсирам пожарникарите наближава. Това ще се случи, когато овладеем изцяло ситуацията в страната", каза още Стоянов.

Водещи новини

Още новини