Пожарът в района на вилна зона "Дондуково" е ограничен, изгорели са четири вили, съобщи Димитър Главчев

  • 12 август 2024 22:27

  • 559
  • 3
Пожарът в района на вилна зона "Дондуково" е ограничен, изгорели са четири вили, съобщи Димитър Главчев
© Bulphoto (архив)

Пожарът в района на вилната зона "Дондуково" е ограничен. Изгорели са четири вили, съобщи пред журналисти служебният министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, който беше на място, за да се запознае със ситуацията. Няма пострадали хора и не се е наложила евакуация.

Идвам за последващи действия във връзка с приетата от нашето правителство програма за пострадалите от природни бедствия, каза Главчев. Той допълни, че програмата е извън регулярните помощи. Пожарът предстои да бъде овладян. Служебният премиер поздрави екипите на пожарната, военнослужещите, които се включиха с хеликоптери, служителите на горските стопанства и доброволците. 

Огънят е обхванал около четиристотин декара широколистна гора и сухи треви, каза старши комисар Любомир Баров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По думите му в потушаването на пожара днес са участвали 11 пожарни, над 40 служители, пет специализирани машини - булдозер, два хеликоптера на Министерството на отбраната, местно население и доброволци. Общо 17 вили, които са били в пряка опасност, са спасени.

Гори вилна зона край Брезово

По отношение на инцидента със простреляния полицай Главчев съобщи, че се очаква служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който поиска оставката на областния директор на МВР - Пловдив, утре да даде подробности на място в Пловдив.

Заместник-директорът на областната дирекция на МВР в града Димитър Събчев коментира, че починалият е инструктор на областната дирекция по боравене със стрелково оръжие. Служителят е изключително подготвен, работи повече от 10 години и е сменил няколко подразделения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
559 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.08.13 | 00:46

2
УДРЯИТЕ БРАТУШКИ, БЕЗМИЛОСТНО УДРЯЙТЕ, ИЗЧИСТЕТЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА НАТОВСКАТА И УКРОФАШИСТКАТА ГАД, БЪЛГАРИЯ Е С ВАС !!!!!!
просто киро

2024.08.13 | 01:52

3
Идиот! Тук става дума за пожар в България, а ти заминавай за Москва да браниш бандата милионери!
Мертвые укропы 18+

2024.08.12 | 22:45

1
не разбира действията на украинското командване, което започна нахлуване в руската К у р ска област. Според няколко военни анализатори тази операция " няма смисъл ". Ню Йорк Таймс говори за това. Американското издание интервюира няколко западни военни експерти за новата операция на украинската армия с нахлуването в руския граничен район. Общото мнение на анализаторите е, че на военно ниво този изход няма никакво значение. Дори ако Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна е планирал тази операция, за да отклони руските сили от други посоки, това е пълна глупост, тъй като руските въоръжени сили имат много повече резерви и могат да ги вкарат в битката, без да отслабват натиска върху украинските въоръжени сили. сили. От друга страна, атака на украинските въоръжени сили ще бъде последвана от контраатака на руските войски, което ще доведе до още по-голямо разтягане на украинските резерви по линията на фронта. самият Киев добави допълнителни километри към контактната линия. „ От оперативна и стратегическа гледна точка тази атака няма абсолютно никакъв смисъл. Това е крещящо пилеене на хора и ресурси, крайно необходими другаде “, каза Паси Паройнен, анализатор във финландския Военен институт. Роб Лий, експерт от Изследователския институт за външна политика, се съгласи, добавяйки, че ако Киев иска да отклони част от руските сили, няма шанс да успее. Според него Русия разполага с много по-мощни сили в региона, средства за командване и управление, както и резерви, които все още не са използвани в спецоперацията. „ Тази операция е малко вероятно да принуди Русия да изтегли значителни сили от Украйна “, добави експертът.

Добави коментар

Водещи новини