"Брендо е един фосил": Ето защо "кокаиновият крал" реши да се предаде

БТВ
share

Брендо е един фосил - един от последните големи играчи от миналото. Това заяви пред БТВ криминалистът Иван Савов.

Гледайте на пазара на наркотици като световните пазари - Доктора е сред един от хората, които са "дръпнали" Брендо, разкри още той. 

Брендо се е предал на полицията

"По-интересната тема е защо Брендо се предава - според мен има нещо, което го притеснява да е навън, а ако е в затвора ще е пазен", смята криминалистът. 

"В издирването на Евелин Банев са спрегнати много големи институции и 6 години нямаше резултат, накрая той се появява със сака пред Софийски централен", каза адвокат Димитър Марковски.

"Банев не е от хората, които не си преосмислят ходовете. Това е добре премислен ход. Вътре в затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие, за да бъде ликвидиран там. По-добре в затвора, но жив, отколкото на свобода и мъртъв", допълни още юристът. 

"Често, за да останат живи такива личности, предвид тоновете кокаин, който той е контрабанирал, започват връзки с братски служби", смята криминалистът. "Ако този човек е станал агент, той продължава дейността си и го пазят."

Адв. Марков заяви, че преди години в колата на Брендо са открити секретни документи от делото му в Италия - човек легенда: с контакти, връзки и финансови средства.

Според криминалистът напоследък "кокаиновият крал" е имал по-слаба психика, която може да се дължи на употребата на наркотици.

Марковски смята, че след 5 години Брендо може да кандидатства за излизане от затвора при едно добро поведение. 

Водещи новини

Още новини