Без да разбере жена бе наета за "муле" на телефонен измамник

pixabay
share

Без да разбере жена бе наета за „муле“ на телефонен измамник, става ясно от бюлетина на областната дирекция на МВР в Шумен. 45-годишна жена от село Георги Дамяново била установена и задържана вчера като съучастник в телефонна измама.

Работата по случая започнала след получаване на сигнал, че 79-годишна жена от Шумен е била измамена по телефона. Неизвестен се представил за лекар, въвел я в заблуждение, че нейна близка има нужда от операция. Съобщил, че е необходима парична сума за лечението ѝ. Сумата от 4500 лева жената хвърлила през терасата, а след това разбрала, че е измамена.

Задържаха трима, измамили 87-годишна румънка по телефона

Криминалисти от РУ- Шумен влезли в дирите на помагач на телефонната измама. Изяснили, че „мулето“ е жена.  Пред криминалисти обяснила, че в схемата попаднала след като пуснала обява, че търси работа. С нея се свързал мъж, който се представил за лекар. Обяснил, че е собственик на клиника за смяна на стави и че има нужда от куриер, който да му носи документи и капаро от възрастни хора, които имат нужда от услугата му. Обещал за всеки курс да ѝ плаща между 200 и 300 лева. На 17 май я потърсил по телефона, пратил я на адрес в Шумен. Тя взела пакет с пари хвърлен от възрастна жена през тераса, след което трябвало да го достави в Русе и да го предаде на „лекаря“. Така и не се срещнали.

 

Водещи новини

Още новини