Телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“ разследват полицаи в Свищов

  • 29 ноември 2022 10:47

  • 630
  • 1
Телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“ разследват полицаи в Свищов
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Телефонна измама по схемата „съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“ разследват служители на полицейското управление в Свищов, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.  

Непознат се е свързал вчера следобед на домашния телефон с 81-годишна жена от крайдунавския град. Представил се за полицай и обяснил, че в района на къщата й се провежда операция по задържане на телефонни измамници. За да съдейства на полицейските служители трябвало да остави пред входната врата на дома си торба с пари. Съпругът на възрастната дама изпълнил указанията и оставил в найлонов плик сумата от 6400 лв. След като разбрали, че са станали обект на измама, възрастните съпрузи подали сигнал в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Жена подари над 35 000 лева на телефонни измамници

От Областната дирекция на полицията апелират, при подобни обаждания, потърпевшите да подават сигнал до органите на реда преди да са предали парите на измамниците.През последните месеци служителите на полицията във Велико Търново разследваха и нов вид измами, предаде БТА.

Калина Христова
630 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.29 | 15:24

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини