Задържаха трима, измамили 87-годишна румънка по телефона

  • 05 юни 2023 18:40

  • 604
  • 1
Задържаха трима, измамили 87-годишна румънка по телефона
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Трима мъже, съпричастни към телефонна измама, са задържани по време на полицейска операция в България и Румъния, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията са проведени на 1 юни от служители на ГДНП, ОДМВР-Русе и техни колеги от северната ни съседка. Според първоначалните данни измамливото обаждане е извършено от територията на България спрямо 87-годишна румънска гражданка, от която е поискана сумата от 10 000 леи. Извършителите действали по схемата „обаждане от лекар с искане на пари за лечение на близък, претърпял инцидент“. Действията по разследването са предприети незабавно след сезиране на българските власти от румънската страна. На пътя Русе-Разград, минути след вземане на по-голямата част от инкриминираната сума, са задържани двамата фактически извършители - мъже на 31 и на 41 години, и двамата от Ветово. Парите били оставени малко по-рано от куриера /56-годишен румънски гражданин/ на определено място от пътя. Той е задържан в Букурещ, непосредствено след прибирането си от България. В него е намерена и останалата част от сумата. 

Спипаха двама онлайн измамници

Окръжната прокуратура в Русе е изпълнила всички възложени й с европейска заповед за разследване  от румънските магистрати следствени действия за извършената измама в Румъния. Материалите предстои да бъдат предадени на румънската прокуратура и разследването по случая продължава от тях. 

Филип Епитропов
604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.05 | 19:27

1
Вижте румънците колко лесно ги засичат по телефоните. А тукашната мелиция какво прави 15 години?

Добави коментар

Водещи новини