Пипнаха крадци, докато тарашат вила край Шумен

Булфото
share

Полицаи заловиха на място крадци във вила край Шумен, съобщават от ОД на МВР. Единият крадец, оказал съпротива на униформените.

Около 03.00ч. е получен сигнал, че във вилна зона „Чашка" край Шумен неизвестни извършват кражба от вила. На място веднага е пратен патрулен екип, който установил, че са разбити два катинара с ножица за рязане на метал и неизвестни са проникнали във вила, собственост на 41-годишен шуменец.

Един от извършителите, 36-годишен мъж, е бил задържан на място. По време на задържането, другия извършител оказал съпротива, блъснал полицейски служител и избягал. Два часа след това 24-годишният беглец е издирен и задържан в полицейското управление. В хода на разследването е установено, че двамата са извършители на още 5 кражби от вилни имоти във местността „ Чашка" край Шумен. При последвалите действия са намерени част от откраднатите вещи в различни пунктове за черни и цветни метали в града. След направен преглед е установено, че полицейският служител е с две пукнати ребра в дясната част на гръдния кош.

С постановление на Шуменската районна прокуратура двамата са приведени в „ Областна служба за изпълнение на наказанията" за срок от 72 часа.

Водещи новини

Още новини